Biroja darba laika izmaiņas
25. aprīlī 09:00 - 11:00; 12:30 - 18:00

Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.

Pēc ekskursijas pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Grupas (sākot no 12 cilv.) un kolektīvi ekskursijas var izvēlēties sev vēlamā laikā pēc tieši grupai izstrādāta maršruta un brauciena cena tiks pārrēķināta atbilstoši cilvēku skaitam grupā.

EKSKURSIJAS NO JELGAVAS GRUPĀM UN KOLEKTĪVIEM 2023./2024. GADĀ PĒC TIEŠI JUMS IZSTRĀDĀTA MARŠRUTA

Latvija, Lietuva, Igaunija, Austrija, Čehija, Slovākija, Vācija, Polija, Horvātija, Itālija, Šveice, Zviedrija, Norvēģija, Slovēnija u.c.

 Pieteikties pasākumam

Ekskursiju maršrutos vēl būs jaunumi un papildinājumi!
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063
Cena var mainīties mainoties degvielas cenām!

Pasākumi

Aprīlis  |  Maijs  |  Jūnijs  |  Jūlijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Visi

Aprīlis

Garantēts! PAVASARA PALU ŠOVS „LIDO ZIVIS KULDĪGĀ”, PADURES MUIŽA, ĶIMALES MUIŽA

38.- + apskates vietas
27/4/2024
7:30 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze ceļmalas kafejnīcā Bikstos “Dzirnaviņas”
Kuldīga - Kurzemes Hercogistes ziedu laiku valdnieka Hercoga Jēkaba dzimtā pilsēta!
Eiropas platākajā ūdenskritumā - Ventas rumbā, ik gadu pavasaros notiek vimbu augstlēkšana virs tā!!!
Aprīļa pēdējā nedēļas nogale jau tradicionāli kļuvusi par laiku, kad Kuldīgā tiek svinēti svētki – vērienīgais pavasara palu šovs „Lido zivis Kuldīgā”, kas tapis par godu lidojošajām vimbām un atklāj tūrisma sezonu novadā.
Kuldīdzniekiem ik gadu ir zināms, kad sākas pavasaris – tad, kad virs rumbas, mugurām zaigojot, sāk lidot zivis. Gadu simtiem vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu – Eiropas platāko (249 m) ūdenskritumu. Pirms 300 gadiem hercoga Jēkaba laikā kuldīdznieki izdomāja unikālu zivju ķeršanas metodi – uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus. To dēļ Kuldīgu sāka dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā. Zivis ceļojumā pavada arī tūrisma sezonu atklājošs jampadracis – „Lido zivis Kuldīgā”, kas tiek rīkots kopš 2005. gada un ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā.
Agrā rītā Ventas krastus ieņem „copmaņi”, lai cīnītos par dižo lomu – „Planējošo vimbu”. Kam dziļāks miegs, tie zvejot var zivju zupas bļodās, ko dižos grāpjos vāra muzeja ļaudis un dižie stāstnieki. Stāstnieku festivālu „Ziv’ zup” ik gadu svētku laikā rīko Kurzemes kultūras mantojuma centrs „Kūrava”.
Apkārt Pilsētas dārzam novada ļaudis no pagrabiem, lādēm un stūriem velk ārā to, kas pašu rokām darināts un būvēts – kūpinājumi, šmorējumi, pinumi un adījumi, kalumi un grebumi – to visu un vēl daudz ko ir iespējams atrast tirdziņā, kas ik gadu notiek visas dienas garumā. Savukārt Pilsētas dārzā norisinās ne tikai radošas un izzinošas nodarbes, bet arī koncerti un dejas lieliem un maziem, tuviem un tāliem viesiem.
Ikvienam noteikti šeit ir jābūt, jo ko tādu var redzēt tikai reizi gadā! Nostāsti vēsta, ka katrs, kas palu šovā Kuldīgā nav bijis, tas pavasari nav pamanījis!
Pavasara palu festivāls „Lido zivis Kuldīgā”
Pilsētas dārzā ar bagātīgu programmu.
Kuldīgas pilsetas apskate
-       Senais ķieģeļu velvju tilts pār Ventu,
-       Ventas rumba –platākais ūdenskritums Eiropā (249 m),
-       Alekšupītes ūdenskritums,
-       Kuldīgas viduslaiku vēsturiskais centrs (vecpilsēta) ap Alekšupīti,
-       Pils sarga namiņš,
-       Pilsētas dārzs,
-       Sv. Katrīnas baznīca,
-       Sinagogas ēku komplekss
-       Pareizticīgo baznīca,
-       Liepājas ielas promenāde un vides objekts „Teleport”,
-       Sv. Trīsvienības katoļu baznīca,
-       Vecās koka mājas Kuldīgā,
-       Vecais rātsnams ar Rātslaukumu

Kuldīgas 25 metrus augstais skatu tornis
Kuldīgas skatu tornis atrodas Pārventas parkā, dabas lieguma ”Ventas ieleja” teritorijā. Tas kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem piedāvā uzkavēties vairākās platformās, ļaujot variēt ar labākajiem skatiem uz UNESCO Pasaules mantojuma pērli – Kuldīgas vecpilsētu, gleznaino Ventas ieleju, Ventas rumbu un seno ķieģeļu tiltu. Apmeklējot torni, aicinām ievērot gan savu, gan citu drošību!
Kuldīgas novada muzejs
Kuldīgas novada muzejā būs iespējams aplūkot arī Ilonas Jahimovičas vēsturisko spoguļu kolekcijas izstādi „Otrā elpa”. Izstāde piedāvā iespēju ielūkoties pagātnes sieviešu dzīvesveidā un sociālajā statusā, izmantojot spoguļus kā simbolu. Ilona Jahimovičas kolekcija ir iespaidīga, tapusi vairāku desmitu gadu laikā un pastāvīgi tiek papildināta ar jauniem priekšmetiem no dažādiem avotiem.
Ieejas biļete: Pieaugušajam un pensionāriem 4.00 EUR, Skolēniem un studentiem 2.00 EUR
Ķimales muiža - būvēta 19.gadsimta trīsdesmitajos gados neogotisma stilā ar skaistu parku. Kopš 2020.gada muižā saimnieko ģimene, kas pakāpeniski renovē muižas telpas un iecerējuši to izveidot par brīvdienu māju laimīgiem brīžiem. Viesiem ir plašas telpas – skaista ēdamzāle, divi kokteiļu saloni, virtuve vēsturiskajā palmu mājā, kā arī mūsdienīgas labierīcības.
Muižas vēsturiskais parks ir vēsa oāze karstās vasaras dienās, kurā vairākās vietās ir izvietoti soliņi, galdi un pieejams grils.
Cena 6.00 EUR (vietējā gida stāsts + tēja, kafija)
Padures muiža
Padures muižas kungu māja ir būvēta klasicisma stilā ap 1840.gadu. Tajā ir saglabājušies gleznojumi uz sienām gandrīz visās muižas istabās, visas durvis un logi, astoņas krāsnis, kāpnes un koka grīdas. Līdz mūsdienām tā saglabājusies oriģinālajā veidolā ar ļoti lielu sākotnējo detaļu un interjera apdaru īpatsvaru, ēka uzskatāma par unikālu 19. gadsimta būvmākslas paraugu Latvijas mērogā. Ēka pamazām atdzimst, kļūstot par mājvietu daudzveidīgiem kultūras pasākumiem. Muižu aptver vēsturiskais parks ar 180 gadus vecu liepu aleju. Īpašu atpazīstamību muiža ieguva 2024. gadā, kad uz kino ekrāniem nonāk daudzsēriju mākslas filma "Pansija pilī" pēc Anšlava Eglīša, tāda paša nosaukuma darba motīviem par ģimeni, kura savā īpašumā iegūst muižu laukos un uzņem tajā dažādus viesus.
Cena  15.00 EUR (vietējā gida stāsts + mājas vīns + uzkodas)
Ap 20:30 atgriešanās Jelgavā