Biroja darba laika izmaiņas
25. aprīlī 09:00 - 11:00; 12:30 - 18:00

Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.

Pēc ekskursijas pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Grupas (sākot no 12 cilv.) un kolektīvi ekskursijas var izvēlēties sev vēlamā laikā pēc tieši grupai izstrādāta maršruta un brauciena cena tiks pārrēķināta atbilstoši cilvēku skaitam grupā.

EKSKURSIJAS NO JELGAVAS GRUPĀM UN KOLEKTĪVIEM 2023./2024. GADĀ PĒC TIEŠI JUMS IZSTRĀDĀTA MARŠRUTA

Latvija, Lietuva, Igaunija, Austrija, Čehija, Slovākija, Vācija, Polija, Horvātija, Itālija, Šveice, Zviedrija, Norvēģija, Slovēnija u.c.

 Pieteikties pasākumam

Ekskursiju maršrutos vēl būs jaunumi un papildinājumi!
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063
Cena var mainīties mainoties degvielas cenām!

Pasākumi

Aprīlis  |  Maijs  |  Jūnijs  |  Jūlijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Visi

Aprīlis

Garantēts! PAVASARA PALU ŠOVS „LIDO ZIVIS KULDĪGĀ”, PADURES MUIŽA, ĶIMALES MUIŽA Vēl 1 brīva vieta!

38.- + apskates vietas
27/4/2024
7:00 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze ceļmalas kafejnīcā
Kuldīga - Kurzemes Hercogistes ziedu laiku valdnieka Hercoga Jēkaba dzimtā pilsēta!
Eiropas platākajā ūdenskritumā - Ventas rumbā, ik gadu pavasaros notiek vimbu augstlēkšana virs tā!!!
Aprīļa pēdējā nedēļas nogale jau tradicionāli kļuvusi par laiku, kad Kuldīgā tiek svinēti svētki – vērienīgais pavasara palu šovs „Lido zivis Kuldīgā”, kas tapis par godu lidojošajām vimbām un atklāj tūrisma sezonu novadā.
Kuldīdzniekiem ik gadu ir zināms, kad sākas pavasaris – tad, kad virs rumbas, mugurām zaigojot, sāk lidot zivis. Gadu simtiem vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu – Eiropas platāko (249 m) ūdenskritumu. Pirms 300 gadiem hercoga Jēkaba laikā kuldīdznieki izdomāja unikālu zivju ķeršanas metodi – uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus. To dēļ Kuldīgu sāka dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā. Zivis ceļojumā pavada arī tūrisma sezonu atklājošs jampadracis – „Lido zivis Kuldīgā”, kas tiek rīkots kopš 2005. gada un ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā.
Agrā rītā Ventas krastus ieņem „copmaņi”, lai cīnītos par dižo lomu – „Planējošo vimbu”. Kam dziļāks miegs, tie zvejot var zivju zupas bļodās, ko dižos grāpjos vāra muzeja ļaudis un dižie stāstnieki. Stāstnieku festivālu „Ziv’ zup” ik gadu svētku laikā rīko Kurzemes kultūras mantojuma centrs „Kūrava”.
Apkārt Pilsētas dārzam novada ļaudis no pagrabiem, lādēm un stūriem velk ārā to, kas pašu rokām darināts un būvēts – kūpinājumi, šmorējumi, pinumi un adījumi, kalumi un grebumi – to visu un vēl daudz ko ir iespējams atrast tirdziņā, kas ik gadu notiek visas dienas garumā. Savukārt Pilsētas dārzā norisinās ne tikai radošas un izzinošas nodarbes, bet arī koncerti un dejas lieliem un maziem, tuviem un tāliem viesiem.
Ikvienam noteikti šeit ir jābūt, jo ko tādu var redzēt tikai reizi gadā! Nostāsti vēsta, ka katrs, kas palu šovā Kuldīgā nav bijis, tas pavasari nav pamanījis!
Pavasara palu festivāls „Lido zivis Kuldīgā”
Pilsētas dārzā ar bagātīgu programmu
Kuldīgas pilsetas apskate
-       Senais ķieģeļu velvju tilts pār Ventu,
-       Ventas rumba –platākais ūdenskritums Eiropā (249 m),
-       Alekšupītes ūdenskritums,
-       Kuldīgas viduslaiku vēsturiskais centrs (vecpilsēta) ap Alekšupīti,
-       Pils sarga namiņš,
-       Pilsētas dārzs,
-       Sv. Katrīnas baznīca,
-       Sinagogas ēku komplekss
-       Pareizticīgo baznīca,
-       Liepājas ielas promenāde un vides objekts „Teleport”,
-       Sv. Trīsvienības katoļu baznīca,
-       Vecās koka mājas Kuldīgā,
-       Vecais rātsnams ar Rātslaukumu
Kuldīgas muzejs
 
Kuldīgas novada muzejā būs iespējams aplūkot arī Ilonas Jahimovičas vēsturisko spoguļu kolekcijas izstādi „Otrā elpa”. Izstāde piedāvā iespēju ielūkoties pagātnes sieviešu dzīvesveidā un sociālajā statusā, izmantojot spoguļus kā simbolu. Ilona Jahimovičas kolekcija ir iespaidīga, tapusi vairāku desmitu gadu laikā un pastāvīgi tiek papildināta ar jauniem priekšmetiem no dažādiem avotiem. Šie priekšmeti izgatavoti un lietoti laikā no 19. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta vidum. Izstādes apmeklējums sniegs iespēju iepazīties ar vēsturiskiem miniatūro spoguļiem un to izgatavošanas tehnikām, kā arī iegūt jaunas zināšanas par modes tendencēm un rotājumiem no pagātnes laikiem. Ilona Jahimovičas ekspertīze un ilggadējā pieredze padara šo izstādi par unikālu iespēju ielūkoties šajā interesantajā vēstures daļā.
 
Ieejas maksa: Pieaugušajam un pensionāriem 4.00 EUR; Skolēniem un studentiem 2.00 EUR
Ķimales muiža - būvēta 19.gadsimta trīsdesmitajos gados neogotisma stilā ar skaistu parku. Kopš 2020.gada muižā saimnieko ģimene, kas pakāpeniski renovē muižas telpas un iecerējuši to izveidot par brīvdienu māju laimīgiem brīžiem. Viesiem ir plašas telpas – skaista ēdamzāle, divi kokteiļu saloni, virtuve vēsturiskajā palmu mājā, kā arī mūsdienīgas labierīcības.
Muižas vēsturiskais parks ir vēsa oāze karstās vasaras dienās, kurā vairākās vietās ir izvietoti soliņi, galdi un pieejams grils.
Cenas  tiks precizētas!
Padures muiža
Padures muižas kungu māja ir būvēta klasicisma stilā ap 1840.gadu. Tajā ir saglabājušies gleznojumi uz sienām gandrīz visās muižas istabās, visas durvis un logi, astoņas krāsnis, kāpnes un koka grīdas. Līdz mūsdienām tā saglabājusies oriģinālajā veidolā ar ļoti lielu sākotnējo detaļu un interjera apdaru īpatsvaru, ēka uzskatāma par unikālu 19. gadsimta būvmākslas paraugu Latvijas mērogā. Ēka pamazām atdzimst, kļūstot par mājvietu daudzveidīgiem kultūras pasākumiem. Muižu aptver vēsturiskais parks ar 180 gadus vecu liepu aleju. Īpašu atpazīstamību muiža ieguva 2024. gadā, kad uz kino ekrāniem nonāk daudzsēriju mākslas filma "Pansija pilī" pēc Anšlava Eglīša, tāda paša nosaukuma darba motīviem par ģimeni, kura savā īpašumā iegūst muižu laukos un uzņem tajā dažādus viesus.
Cenas  tiks precizētas!
Ap 20:30 atgriešanās Jelgavā

Maijs

Aktuāli!! BABILONO PARKS, DELFINĀRIJS UN JŪRAS MUZEJS KLAIPĒDĀ, PALANGA UN PANARĀMAS RATS

€ 40.- + apsk. v. + prāmja biļete
12/5/2024

07:00 izbraukšana no Jelgavas
Klaipēda - senā tirgotāju pilsēta, izsenis slavena ar jūrniecības tradīcijām, bagātu vēsturi.

Pārcelšanās ar prāmi uz Kuršu kāpu
Lietuvas Jūras muzejs
Ieeja 8.- eiro, 4.- eiro bērniem no 4 g.v., skolēniem, pensionāriem, studentiem uzrādot derīgu apliecību
un Delfinārijs
Ieeja 8.- eiro/ 4.- eiro.- bērniem no 4 g.v., skolēniem, pensionāriem, studentiem uzrādot derīgu apliecību
Gan lieli, gan mazi ir aicināti apmeklēt Lietuvas Jūras muzeja atjaunoto delfināriju un iespaidīgo ekspozīciju. Tagad muzejā ir 24 atjaunoti akvāriji, kā arī 25 metrus garš stikla tunelis zem centrālā akvārija, no kura var vērot virs galvas peldošās zivis. Neaizmirstamus iespaidus gūsiet, izmēģinot kuģa katastrofas simulatoru vai apmeklējot pingvīnu koloniju. Turklāt šajā muzejā atrodas Baltijas reģionā vienīgais delfinārijs, kurā var vērot delfīnu šovu.

Pārcelšanās ar prāmi uz Klaipēdu

Palanga, pastaiga pa Basenavičus gatvi un brauciens ar Panarāmas ratu. Biļete 15.- eiro
Pusdienas brīvajā laikā Palangā

Jaunums!
BABILONO PARKS jeb gaisa dārzs Ieeja 15.- eiro / bērniem no 5 - 12 g.v. 10.- eiro

Atvērts miniatūrais parks "Babilonos Sodai", kuram Lietuvā nav analogu.
BABILONAS DĀRZI – parks, kurā apvienoti skaisti augi un miniatūri pasaules arhitektūras brīnumi. Eifeļa tornis Parīzē, Brandenburgas vārti Berlīnē, Kolizejs Romā – tā ir tikai neliela daļa no pasaulē slavenākajiem objektiem, ko redzēsiet šajā parkā. Parkā kopumā uzbūvētas 22 pasaules slavenāko objektu miniatūras no 16 valstīm.

Jau ieejot parkā, sapratīsiet, ka reizēm pasaule tiešām ietilps plaukstā. Sakoptā 4 ha platībā izvietotas slavenu arhitektūras ēku miniatūras, un pie katras no tām norādīts, kurā valstī tās oriģināls celts un ar ko tā ir īpaša. Šeit Jūs atradīsiet kultūras objektus no 4 pasaules kontinentiem: Āfrikas, Āzijas, Eiropas un Austrālijas.
Bērni varēs izklaidēties plašajā bērnu rotaļu laukumā, lēkāt pa batutiem un baudīt saldējumu, savukārt vecāki pastaigājoties vai sēžot uz soliņa, var ne tikai apbrīnot parka miniatūras, ūdenskritumus un strūklakas, klausīties katram pasaules reģionam raksturīgo mūziku, bet arī apbrīnot brīnišķīgo dārza apstādījumu. Šeit ir daudz precīzi veidotu topiāru un ziedu kompozīciju, un dārzā ir iestādīti vairāk nekā 40 tūkstoši viengadīgo augu no Lietuvas un Polijas.

Ap 22:00 atgriešanās Jelgavā

Garantēts! ZIED SAKURAS JAPĀŅU DĀRZĀ! „ŽEMAITIJAS VERSAĻA” - PLUŅĢES MUIŽA un KRETINGAS MUIŽAS KOMPLEKSS

€ 43.- +apsk. v.
19/5/2024
7:00 izbraukšana no Jelgavas
Brauciens caur Saldu, Ezeri, Mažeiķiem
Brokastu pauze
Pluņģe. Šeit atrodas Pluņģes muiža, kura pamatoti tiek dēvēta par „Žemaitijas Versaļu”. Kopš tās uzbūvēšanas 19. gadsimtā, pateicoties kņaziem Oginskiem, muiža kļuvusi par Lietuvas ziemeļdaļas nozīmīgāko kultūras centru. Muižas galvenajā  ēkā iekārtojies Žemaitijas muzejs. Muižas apmeklējums. iepazīšanās ar Pluņģes muižu vietējā gida pavadībā.
Brīvais laiks Pluņģes muižas kompleksa dārza apskatei.
Pluņģes muižas apmeklējums (ieeja + ekskursija): pieaugušajiem 5.- EUR; skolēniem, studentiem, pensionāriem 4.- EUR
Ierašanās Kretingā. Vissvarīgāko loma pilsētas vēsturē spēlēja bagātais grāfs Tiškevičs. Kretingas pievilcības galvenais simbols ir viņa muiža, kur tagad atrodas pilsētas muzejs. Tas ir slavens ar savu Ziemas dārzu - kurš tika izveidots pēc grāfa vēlēšanās, lai varētu relaksēties starp retajiem un skaistiem kokiem un augiem. Jūs iepazīsities ne tikai ar slaveno dārzu, bet arī ar grafikas mākslas darbiem un apgūsiet reģiona vēsturi.
Kretingas muižas apmeklējums (ieeja + ekskursija): pieaugušajiem 8.- EUR; skolēniem, studentiem, pensionāriem 4.- EUR
Pusdienas Kretingā (ēdienkarte un cena tiks precizēta!)
Dodamies uz Eiropas lielāko Japāņu dārzu! Viens no neparastākajiem Lietuvas dārziem atrodams Žemaitijā – šeit kopš 2007. gada top Japāņu dārzs vairākās zonās – bonsai dārzs, akmeņu dārzs, akmeņu aplis, tējas namiņš. Dārzs jau sākotnēji veidots kā lielākais japāņu dārzs Eiropā, aizņemot 16 ha platību. Šeit savdabīgā harmonijā satiekas daba, cilvēka darbs un milzu pacietība, kas nepieciešama ainavas, bonsai un atmosfēras veidošanai.
Šeit atradīsiet gan tējas namiņu, gan sakuru aleju, gan akmens apli, gan akmens dārzu, gan pakalnus, gan ūdenskritumus, gan daudz ko citu!
Ieejas maksa 9.- EUR; studentiem, pensionāriem, invalīdiem 7.- EUR; skolēniem (no 7 līdz 15 gadu vecumam) 3.- EUR
Jums būs iespēja izbaudīt īstu japāņu tēju
(par papildus maksu 3.- EUR).
Piestāsim lielveikalā Mažeiķos, lai iegādātos šakoti, balto sieru vai citus gardumus.
Ap 21:00 atgriešanās Jelgavā

Jūnijs

Aktuāli! HIJUMĀ SALA – KLUSUMS UN MIERS DABĀ 2 dienas

€ 120.- + apsk. v. + pusdienas
1/6/2024
07:00 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze Salacgrīvā
Pirmajā dienā dodamies ar prāmi no kontinenta uz Hījumā salu, ceļā jāpavada 75 minūtes
Hījumā - otra lielākā sala Igaunijā
Šīs salas galvaspilsēta ir Kārdla.
Ekskursija ar vietējo gidu pa Kārdlu un salu.
Nakšņošana Suuremōisas hotelī 2-vietīgās istabās
Hijumā simbols ir Kōpu bāka, kura atrodas uz 68 m augstā Tornimjagi kalna, kurš ir Rietumigaunijas augstākais punkts. Šī ir trešā vecākā nepārtraukti strādājošā bāka pasaulē!
Kadiķiem bagātā Kassari sala ar Orjaku skatu torni un Sāāre tirp zemes - oļu strēli, neliels pārgājiens ~ 2.5 km vienā virzienā uz jūras uzskaloto oļu strēli pa ceļam baudot kadiķu džungļus – t.s. alvārus.
Piemineklis prāmja Estonia pasažieriem un neparasts akmeņu labirints Tahkunas zemesragā
Puhalepas baznīca – pirmā akmens mūra baznīca Hijumā, celta 1259.gadā.
Derības akmeņi
Suuremōisas pils ar greznu parku un dīķiem.
Otrajā dienā pārcelšanās ar prāmi uz kontinentu
Ap 21:00 - 23:00 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! POKAIŅI, ZIEPJU DARBNĪCA, JAUNPILS UN BASKĀJU TAKA

€ 38.- + apsk.v. €
7/6/2024
8:00 izbraukšana no Jelgavas.
Pokaiņu mežs – sena svētvieta ar akmeņu krāvumiem, mistiska un enerģētiski spēcīga vieta.Apkārtnes miers un iespēja izbaudīt interesantu pastaigu svaigā gaisā iepriecinās jebkuru prātu.
Ieejas biļešu cena tiks precizēta!
"Ezervanna" ziepju darbnīca
No dabiskām izejvielām gatavotas ziepes, skrubji, ķermeņa un sejas krēmi un cita kosmētika – iegūst arvien lielāku atpazīstamību.
Biksteniece Anna Jurgaite savas ziepes, kuras dēvē par ziepēm ar raksturu, gatavo no dabiskām izejvielām, kurām pievieno daudzveidīgas piedevas. To vidū – arī ārstniecības augi, kas aug pašas dārzā vai savākti tuvākajā apkaimē. Katrai ziepītei savs raksturiņš, sastāvs, forma un aromāts.
Anna savā darbnīcā grupiņām demonstrē, kā tiek vārītas ziepes, un sniedz padomus ķermeņa kopšanā.
Varat arī paši apgūt prasmi ziepju veidošanā vai vannas bumbu taisīšanā. Skaisti iesaiņotu savu īpašo veidojumu varēsiet paņemt līdzi kā suvenīru vai dāvaniņu.
Programmu garums ~ 1,5 h. Cena tiks precizēta!
Jaunpils
Jaunpils pils
ir viena no retajām viduslaiku pilīm, kas lieliski saglabājusi savu sākotnējo izskatu.
Pilij ir daudz interesantas detaļas, kas piesaista uzmanību un fantāziju – velna figūra notekcaurules galā, mazās vītņu kāpnītes, viduslaiku pils tualetes balkons, kā arī zālē ir apskatāms marmora cilnis “Madonna ar bērnu”. Vienā no pils senākajām daļām - bruņinieku ēdamzālē, zem velvju griestiem ir iekārtots Jaunpils pils viduslaiku krogs.
Senā bruņinieku pils vēl joprojām savus apmeklētājus pārsteidz ar savu pamatīgumu un tajā esošo viduslaiku auru, kas jūtama ir ne tikai gaiteņos un telpās, bet arī ekskursijās ar viduslaiku personāžiem – mūku brāli Teodoru, pils atslēgu glabātāju un citiem.
Trijos stāvos pils senākajā spārnā izvietots Jaunpils muzejs, kurā var apskatīt ekspozīcijas par pils un apkaimes vēsturiskajiem notikumiem.
Mākslas baudītāji aicināti uz muzeja izstāžu zāli, kurā mainīgās izstādēs apskatāmi gan profesionālo, gan vietējo mākslinieku un amatnieku darbi.
Ieejas biļešu cena tiks precizēta!
Garda maltīte Jaunpilī. Edienkarte un cena tiks precizētas!
Vēl apskatāma Jaunpils baznīca, Tilts pār Bikstupi.
Iespējama iepirkšanās Jaunpils pienotavas firmas veikaliņā
„Valguma pasaule” – vieta veselīgai atpūtai, labsajūtai, omulībai, priekam.
Aizraujoša pastaiga Baltijā pirmajā baskāju takā un Mākslas telpā Valguma mežā.
Ieejas biļešu cena tiks precizēta!
Baskāju taka
Baskāju takā iesim TIKAI basām kājām! 
Staigājot kailām kājām pa dažādām dabiskām virsmām, pēc ~2900m garās pastaigas pēdas patīkami kņud un ir siltas pat drēgnā dienā, ķermenī gluži fiziski jūtams enerģijas pieplūdums, mundrums. Galva izvējojusi, raizes, īgnums un stresi pagaisuši, prāts un sirds atbrīvoti svaigām, nepieradinātām idejām.
Oļi un olīši, laukakmeņi un dzirnakmeņi, sūna, čiekuri, jūrmalas smilts, Ķemeru dziednieciskās dūņas, niedres, šķelda, raupjš priedes stumbrs, māls, veldzējošs upes ūdens… Lietū mērcēta mīksta zālīte, mikla kūdra egļu pavēnī, saulē sasilusi grants… Jo izjūtās bagātīgāks piedzīvojums pēdām, jo efekts manāmāks. 
Mākslas telpa mežā.

Baudāmas dabas ainavas izcilu mākslinieku lielformāta fotogrāfijās.
Viss vienā – iespēja veselīgi izkustēties, ieelpot svaigu gaisu un baudīt pārsteidzošas ainavas gan dabā, gan bildēs!
Ap 20:30 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! LIETUVAS VENĒCIJA! NEMUNAS DELTA, RUSNES SALA, VENTES RAGS UN PUTNU PARADĪZE, MINGES ZVEJNIEKU CIEMATS, BRAUCIENS AR KUĢI, ŠVEKŠŅA, ŠILUTE 08.-09.06. (2 dienas)

€ 120.- + apskates vietas + brauciens ar kuģīti + pusdienas + vakariņas + dekustācijas
8/6/2024
07:30 izbraukšana no Jelgavas
KLAIPĒDA
Iepirkšanās Akropolē un pusdienas
Švekšņa -  pilsētas aizsākumi meklējami 16. gs. 19. gs sākumā Švekšņa nonāk bagātāko Lietuvas magnātu – grāfu Plāteru dzimtas īpašumā, kuri parkā uzceļ krāšņu muižu ģimenes svinībām un medību izklaidēm. 20.gs. sākumā uzceļ majestātisko Sv Apustuļa Jēkaba divu torņu baznicu ar gotisku interjeru, kura ir viena no krāšņākajam baznicam reģionā. 2.- eiro / pers.
Nemunas delta 
ar daudzajām salām, upju attekām, vēsturiskiem zvejnieku ciemiem, bagātīgo dabas, kultūras un arhitektūras mantojumu veido Nemunas Deltas Reģionālo parku (EDEN 2009 laureāts – izcils Eiropas ceļojumu galamērķis!)! Īsta putnu paradīze!
Ventes rags
- 1837.g. celtā bāka un ornitoloģiskā stacija (Nemunas delta ar upju atteku, kanālu, polderu un mitraiņu tīklu, Ramsares konvencijas ietvaros tiek aizsargāta kā nozīmīga vieta putnu migrācijas un ligzdošanas vieta (īpaši zosīm, pīlēm un bridējputniem)).

Apmeklējums ornitoloģijas stacijā ar atraktīva ornitologa stāstījumu 2.- eiro / pers.
Kintai kūrortciemats skaistā priežu mežā – zivsaimniecības un tūrisma centrs! Kintai ir zvejnieku ciems, kurš radās 14-tajā gs. Tolaik iedzīvotāju galvenā nodarbošanās bija lopkopība un siena vākšanu smilšainajās pļavās. 18-19. gs Kintai bija pazīstama ar saviem lopu un zivju tirgiem. Šeit tiek koptas senās zvejas tradīcijas.
Iekārtošanās Viesu namā "Villa Verdainė" Šilutė, 2-vietīgās istabiņās ar WC un dušu. Saviem viesiem "Villa Verdainė"  piedāvā bezmaksas Wi-Fi; TV; bezmaksas autostāvvietu; vakariņas, brokastis (zviedru galds), pusdienas.V
iesu nama "Villa Verdainė" teritoriju rotā dārzs.
Ap 19:00 Viesu nama "Villa Verdainė" saimnieki piedāvās zivs degustāciju – īpaši pagatavotu breksi, Šilutē ražotu piknika siera nūjiņu degustāciju un Šilutē cepta Šakotis degustāciju. Siera nūjiņas un šakoti būs iespēja iegādāties.
Pēc degustācijas vakariņas – zivs – zandarts vai vistas karbonāde ar piedevām, salātiem, sula.
Degustācija un vakariņas 25.- eiro / pers.
 
Otrā dienā 08:00 brokastis (zviedru galds)
9:00 – 12:00 ekskursija ar vietējo gidi Šilutē un Rustnē
Šilute
16. gs. senajā Austruprūsijā dibināta kā zvejnieku tirgus Šišas upes krastā, vāciskā izcelsme jūtama ēku arhitektūrā, vēsturisko notikumu un personību klātbūtnes liecībās. Pilsētai ir saistība ar Imanuela Kanta vectētiņu un rakstnieku Hermani Zūdermani. Ekskursijā vietējā gida pavadībā iepazīsim šīs pilsētas vēsturiski nozīmīgākās un interesantākās vietas.

Rusne
– vienīgā Lietuvas pilsētiņa, kas atrodas uz salas, robežpilsēta ar Krieviju. Rusne atrodas starp Nemunas lielākajām attekām Atmatu un Skirvīti. Etnogrāfiskajā Zvejniecības parkā saglabātas liecības par senajām zvejniecības tradīcijām, koku pludināšanu, apstrādi u.c.

Minikruīzs no
Uostadvaris pa Nemunas deltu!
20.- eiro / pers.
Dosimies braucienā gar Ventes ragu, kuģojot pa pietekām, attekām, līcīšiem un kanāliem, Kuršu jomu un Atmatas upi nokļūsim senās Ostas muižas vietā - Uostadvaris ciematā - tā industriālais piemineklis - Uosatadvaris bāka - 13m astoņstūru tornis, kas savienots ar bākas uzrauga māju un sūkņa staciju.
Dosimies tālāk uz Lietuvas Venēciju Minijas  (Minges) zvejnieku ciematu, kur centrālās ielas vietā – upe(!), bet ciemata mājas sabūvētas abos krastos un nav neviena tilta, kas krastus savienotu... tikai laivas!

Ap 15;00 pusdienas
Viesu namā "Villa Verdainė" – zupa un otrais - cepelīni vai kuģelis ar piedevām.
12.- eiro / pers.
Atgriešanās Jelgavā ap plkst. 21.00

Garantēts! OJĀRS VĀCIETIS un TRAPENE, RAUNAS KERAMIKA, VESELAVAS MUIŽA un TAKA

€ 42.- + apsk. v.
11/6/2024
Plkst. 7:30 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze bistro Bērzkrogs (par papildsamaksu, katram pēc saviem  ieskatiem)
Raunas ceplis - brauksim palūkot, kas jauns un neparasts top keramikas ražotnē . Šeit ražotie izstrādājumiem ir neierastas formas un faktūras, puķu podi ir komplektā ar atbilstošiem paliktņiem. Raksturīgas arī glazūras ar kapara spīdumu un apakšā iespiesto logo RC.
Dosimies ekskursijā, kuras laikā iepazīsim keramikas trauku un priekšmetu izgatavošanas procesu no māla iegūšanas līdz gataviem izstrādājumiem, aplūkosim ļielo ‘’tuneļa ‘’ apdedzināšanas krāsni, pabūsim ‘’trauku bibliotēkā’’.
Pārsteidzoša ir Raunas cepļa teritorija. Te saimnieki izveidojuši un iekopuši lielisku dārzu ar plašām laucēm, dīķiem , dendroloģiskiem stādījumiem un ziedošiem augiem.
Trapene un Ojārs Vācietis
1984. gada 7. decembrī pie Trapenes pamatskolas tika atklāts piemiņas akmens Ojāram Vācietim, kuru ikviens apmeklētājs ar siltām rokām var iesildīt. Un kā Imants Ziedonis teica: ”Tik daudz siltuma būs akmenī, cik tajā ieliksim.”
Ekspozīcija par novadnieku dzejnieku Ojāru Vācieti. Te ir iespēja uzzināt par dzejnieka vecākiem, par paša dzejnieka bērnības un skolas gadiem. Ērti sēžot krēslos, var klausīties ierakstos viņa dzeju, paša autora izpildījumā.
Centra otrajā stāvā ekspozīcija par rakstnieku un dzejnieku Linardu Laicenu, kā arī viņa piemineklis pie kultūras nama. 20. gs. sākumā Linards Laicens strādājis Trapenē par dārznieka mācekli. 
Privātais senlietu muzejs “Fazāni” Trapenē . To izveidojis Zigurds Safranovičs, tajā  atrodas ap 50 tūkstošu dažādu priekšmetu - pārsvarā cilvēku ziedotas mantas. Vecākā un retākā, pēc leģendas, 300 gadu veca manta – Ernsta Glika ledusskapis.
Pusdienas kafejnīcā ‘’Pie Annas’’ Virešos.
Veselavas muiža, kas kā viduslaiku pils celta uz salas un glabā dažādus nostāstus. Senā ēka atrodas uz ovālas saliņas, un to ieskaujošie ūdeņi rada īpašu noskaņu, it sevišķi vasarā. Kā jau visām senām muižām, arī Veselavai netrūkst interesantu nostāstu par spokiem, nekrietniem baroniem un skaistu mīlestību. Gida pavadībā izstaigāsim kungu māju, klausīsimies stāstus.
Veselavas muižas parks . Gludā pļaviņā stāv diži, zaroti ozoli un smalkas lapegles, uzcelta stalta, skaidu jumta estrāde ar dēļu deju grīdu, kurā vasarās regulāri notiek zaļumballes un koncerti.
Šeit izveidota dabas taka gar vienu no Latvijas skaistāko un straujāko upi – Rauni. Aiz estrādes, nokāpjot pa 141 pakāpienu, piestājot Mīlestības terasē, iespējams doties lēnā un mierīgā pastaigā pa Rauņa upītes senleju. Vietā kur Raunī ietek Dzirnupīte krustojas triju pagastu – Veselava, Vaive un Priekuļi robežas. Atgriežoties vēl jāpameklē Mīlestības avotiņš un enerģētiskās egles  Dzirnupītes kraujās.
Mājupceļš.
Ap plkst. 21:00 atgriešanās Jelgavā
 
Papildus izdevumi
Raunas ceplis                                                                 5.- eiro personai/ 3.- eiro pensionāriem, skolēniem
Trapenes novadpētniecības centrs un ekskursija          4.- eiro personai
Senlietu muzejs                                                              4.- eiro pesonai              
Pusdienas                                                                      10.- eiro personai
Veselavas muižaun parka taka                                       5.- eiro personai

Aktuāli! PEONIJAS KALSNAVĀ, GAIZIŅŠ, KAZIŅAS, DZIESMUSVĒTKU SKOLA - HARALDA MEDŅA MĀJA un VIESOŠANĀS PIE LATVJU SAIMNIECES

€ 42.- + apsk. v. + pusdienas
14/6/2024

Garantēts! KADIĶU ZEME MUHU, SAAREMAA UN LIELAIS PEONIJU DĀRZS! 2 dienas 15.-16.06.

€ 120.-+ € 60.-/ pensionāriem, € 58.-/ bērniem € 45.- (apskates vietas + pusdienas + prāmja biļete)
15/6/2024
07:00 izbraukšana no Jelgavas
Muhu sala

Koguves brīvdabas muzejs
brauciens pa dambi uz Saaremaa
Anglas vējdzirnavu komplekss un pusdienas
Pangas klintis
Karjas  baznīca
Sirves pussala
Kuresāres bīskapa pils
brīvais laiks Kuresārē
Kāli meteorīta krāteris,
1. dienas vakarā iespēja apmeklēt SPA - pieejams baseins, sauna, sporta zāle (iekļauts naktsmītnes cenā) vai doties pastaigā pa Kuresāres vēsturisko centru.
Nakšņošana viesnīcā Meri Kuresārē 2 vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (zviedru galds)
Brokastis 2. dienā ap 8:00.

Ap 21:30 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! VASARAS SAULGRIEŽI LATGALES LAUKU SĒTĀ ANDRUPENE un DAGDĀ AR FOLKLORAS KAPELU „SVEICYNOJAM VIELEJAM”

€ 50.- + apskates vietas + pusdienas
21/6/2024

Aktuāli! PEONIJAS un ROZES TALLINĀ, KADRIORGA, PALDISKI, PAKRI PUSSALA un BĀKA, ARNO PETRA CENTRS, KEILAS MUIŽA un ŪDENSKRITUMS

€ 135.- + apsk.v. + pusdienas
28/6/2024
7:00 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze Salacgrīvā bistro „Pasēdnīca”
Paldiski Paldiski pilsētas un Pakri pussalas aizraujošā vēsture un interesantā daba piedāvā daudz pārsteigumu - Pētera I cietoksnis, Muula kalni, bāka un glints. 
Cara Pētera I laikā atpazīstamību iemantojusī un padomju periodā slēgtā militārā pilsēta mūsdienās ir kļuvusi par aktīvu zaļās enerģijas pilsētu.
Iespēja pusdienot Paldiskos (ēdienkarte un cena tiks precizēta) cena ~12 EUR
Pakri pussala ir viena no savdabīgākajām Igaunijas teritorijām – 12 km gara un līdz 5 km plata, tā klāta laukakmeņiem un pie jūras stiepjas līdz pat 25 metrus augstas klintis. Daļa pussalas ir dabas rezervāts.
Bāka Pakri pussalā, iespējams, atradusies jau zviedru valdīšanas laikā, taču šobrīd zināmā senākā bāka celta pēc Pētera I pavēles 1724. gadā. Pastāvīgo krasta nogruvumu dēļ šī bāka jau 19. gs. beigās bija tik tuvu krastam, ka pieņemts lēmums to nojaukt un celt jaunu bāku – 80 m no krasta. Tā tapusi Igaunijas augstākā bāka – 52 m. 5.- eiro / pers.; pensionāriem, skolēniem, studentiem 3.- eiro / pers.  
Pakri pussalā atrodami arī vairāki ūdenskritumi. Viens, ar kritumu pat līdz 6 metri atrodas netālu no Pakri bākas. Vēja laikā tas veido ne vien ledus ērģeles, bet ledus mežģīnēs ietērpj apkārtnes krūmus!  
Arvo Perta centrs - slavenā komponista Arvo Perta pasaule. Šis novatoriskais centrs kalpo gan kā komponista personīgais arhīvs, gan kā centrs entuziastiem, kurus interesē viņa darbs. Stikla, koka un betona ēkas pārsteidzošā arhitektūra harmonizējas ar Perta muzikālo skaistumu, radot mierīgu telpu, kas savienojas ar mūziku un dabu. Ekskursija gida pavadībā ir lieliska iespēja aplūkot Arvo Perta manuskriptus un klausīties mūziku. 8.- eiro / pers.; pensionāriem, skolēniem, studentiem 5.- eiro / pers.  
Peonijas un rozes Tallinas Botāniskajā dārzā 6.- eiro / pers.; pensionāriem, skolēniem, studentiem 4.- eiro / pers.  
Iekārtošanās 2- vietīgos numuriņos Tallink Express Hotel un Hotel Aqua SPA apmeklējums 10.- eiro / pers. Aqua Spa piedāvā dažādas tvaika saunas un somu pirtis, eksotisko hamam-saunu jeb turku pirti, džakuzi un lielu iekštelpu baseinu, kā arī bērnu baseinu. Ir arī baseina bārs.
Vakarā iespējams ieiet viduslaiku maģijas un burvības pasaulē Tallinas Vecpilsētā. Tallinas vecpilsēta – Ziemeļeiropā vislabāk saglabājusies viduslaiku pilsēta ar tās lepnajām gotiskajām smailēm, bruģakmeņu klātajām ielām un apburošo arhitektūru.
Tallinas vecpilsēta reiz bija mājas pārtikušiem tirgotājiem, kas ieradušies uz palikšanu no Vācijas, Dānijas un citām zemēm.
Šeit ir lieliski saglabājušās senās ēkas ar viduslaiku aizsardzības mūri autentiskā izskatā, kas vijas apkārt visai vecpilsētai.
Atšķirībā no daudzām citām Eiropas galvaspilsētām Tallinai ir izdevies pilnībā saglabāt viduslaiku Hanzas savienības pilsētai raksturīgo. Šeit ir gan bruģakmens ielas, kuru malās atrodas viduslaiku baznīcas, gan iespaidīgi tirgotāju nami, klētis un spīķeri. Lielākā daļa no tiem ir būvēta tieši Viduslaikos.
Vecpilsētas apskate (ekskursija ar kājām) -  Augšpilsēta un Lejpilsēta, Rātslaukums, Rātsnams un Rātsaptieka, Doma baznīca un Aleksandra Ņevska katedrāle, Tirgotāju mājas un interesantie pagalmiņi, Dominikāņu klosteris,  Viru vārti un senais nocietinājuma mūris, pilsētas panorāma no skatu laukumiem.
Apmeklēsim kādu no baznīcām Ziedojums katrā objektā ~ 2.- EUR / pers.
"Kalev" marcipāna muzeja istaba sniedz lielisku pārskatu par marcipāna vēsturi - par to, kā viduslaiku aptiekās gatavotās zāles kļuva par vēlāk populāru saldumu.
Izstādē var aplūkot aptuveni 200 marcipāna figūriņas, kartes un tortes, kuru pagatavošanā ir izmantotas vairāk kā 100 gadus vecas formas. Muzeja istabā var vērot, kā notiek marcipāna apgleznošana - te pastāvīgi darbojas mākslinieks, kas apgleznos figūriņas arī pēc apmeklētāju vēlmes.
Brīvais laiks pusdienām un iepirkumiem.

Panorāmas rats Skywheel  Biļete 10.- EUR (3 braucieni, apmēram 12 minūtes)
Unikāls panorāmas rats Eiropā, kas pacels Jūs līdz 120 metru augstumā virs jūras līmeņa, paverot skatu uz Tallinas panorāmas siluetu no pilnīgi jauna skatpunkta.

Panarāmas rats uzstādīts uz tirdzniecības centra jumta,  tam ir 27 milzīgi stikla kupoli, kas parāda Tallinu no jauna horizonta. Vienā kupolā paredzēta vieta 6 cilvēkiem, vasarā darbojas kondicionieris.
Panorāmas rata augstākais punkts ir 120 metrus virs jūras līmeņa, tātad Tallinā tā ir otra augstākā skatu vieta pēc TV torņa. Turklāt tā tehniskais risinājums Eiropā ir unikāls – iepriekš panorāmas rati uz jumtiem atradušies tikai Taivānā un Japānā.
Kadriorgas pils un parks
 
Keilas muiža un ūdenskritums. 9.- eiro / pers.; pensionāriem, skolēniem, studentiem 7.- eiro / pers.  
Muiža, kas ir viena no senākajām Igaunijas neogotikas celtnēm, atrodas  Keilas upes krastā. Muižu ieskauj 80 ha plašs ainavu parks ar dīķu sistēmām, netālu atrodams ari Keilas ūdenskritums. Brīnišķīgs skats uz muižu un apkārtni paveras no upes krastā uzceltās skatu platformas. Muižai ir lieliska atrašanās vietā – dziļā ielejā plūstošā straujā upe, no 6 m augstuma krītošais čalojošais ūdenskritums, augsti krasti, no kuriem paveras brīnišķīgs skats uz apkārtējo dabu.  
Ap 21:00 atgriešanās Jelgavā

Jūlijs

Aktuāli! ILZENBERGAS UN ĒRBERĢES MUIŽAS, SALTUPJU SVĒTAVOTS, AKNĪSTE UN CIGORIŅU KAFEJA

€ 43.- + apskates vietas, degustācijas un pusdienas
5/7/2024

7:30 izbraukšana no Jelgavas

Ērberģes muiža - Latvijas pērle 8.- eiro / pensionāriem, invalīdiem, skolēniem, studentiem 4.50 eiro / pers. + brokastu kafija, tēja un kūciņa 3.50 eiro / pers.
Ērberģes muižas vēsture sākas no 15.gs vidus. Laika gaitā tur saimniekojušas vairākas vācbaltu baronu dzimtas.
Lai arī skola koši baltajā Ērberģes muižas ēkā ir jau vairākus gadu desmitus, tomēr apkārtne ar sakopto parku, bijušo klēti, veļas māju un pagrabiem vēl atsauc atmiņā tos laikus, kad tur saimniekoja baroni fon Hāni. Muižu arvien daiļo 350 gadus vecs "labās energijas" dižozols, un arī tai ir savs spoks – Zilā dāma.
Parkā izveidotas pastaigu takas - Barona, Zilās dāmas, Ganiņa, Jaunības u.c., kuru apmeklētājus gaida uzdevumi un pārsteigumi. Klīst nostāsts, ka pats barons Hāns naktīs sagaidot ciemiņus parkā - jājot uz balta zirga un uzšaujot ar pātagu katram, kas vēlas ieskatīties viņam sejā.
Idilliskā un romantiskā Ilzenbergas muiža un parks
19.- eiro / pensionāriem, invalīdiem, skolēniem, studentiem 15.- eiro / pers.
Ilzenbergas muiža slavena ar savu skaistumu, mieru un neskarto dabu vairāk nekā 500 gadus. Tiesa, tā nav restaurēta ēka, bet no jauna uzbūvēta, taču tāpēc ne mazāk skaista. Pie Ilgio un Apvalsa ezeriem kalna virsotnē 1515.gadā barons Berndts Kersenbroks ierīkoja Ilzenbergas muižu. Muižai, kura tika uzcelta kalna virsotnē, tika dots vācu nosaukums Ilsenberg, kas nozīmē Ilzes kalns.
Cēla, gaumīga un grezni ierīkota – tāda ir Ilzenbergas muiža.
Šodien Ilzenbergas muiža ir vienīgā muiža Baltijā ar milzīgu naturālo saimniecību.
Muižā ir vairāk nekā 500 hektāri zemes, 4000 vistu, 100 slaucamas govis, kā arī buļļi, aitas, tītari, zosis. Vēsturiskajā dārzā aug jaunas ābeles, plūmes, ķirši, bumbieres. Visu uz vietas arī pārstrādā ekoloģiskā produkcijā. Ir 8 cehi, kuros ražo visu ko – sākot no ūdens līdz kefīram.
Pusdienas Kafejnīcā ” Kalniņā Aknīstē
Pusdienās  mums saimnieki cels galdā dienas zupu, karbonādi, kartupeļus, salātus, maizi, morsu 7.- eiro / pers.
Aknīste - viena no skaistākajām Sēlijas pilsētām 
Novads ar skanīgo nosaukumu Aknīste kulturvēsturiski pieder Daugavas reģionam. Kopā ar vietējo gidi izstaigāsim pilsētiņu, būsim luterāņu baznīcā un apskatīsim
Saltupju Svētavotu. 2.- eiro / pers.
Saltupju Svētavots ir ūdeņiem tik bagāts, ka izveido nelielu upīti – Saltupi, kas pēc aptuveni 100 m ietek Dienvidsusējas upē, avots uzskatāms par vienu no garākajiem pazemes avotiem Latvijā. Avota ūdens sastāvā ir dzelzs un sēra savienojumi, kas padara avota gultni spilgti oranžā krāsā.
Cigoriņu kafejas "Alīda" ražotne 5.- eiro / pers.
Saimniece Jolanta aicina ciemiņus ielūkoties mazajā darbnīciņā, lai pastāstītu to, kā no grauzdētām Latvijas dabas veltēm - cigoriņiem, miežiem vai rudziem, ozolzīlēm un burkāniem pēc vecmāmiņas receptes top gards un latvisks dzēriens - „kafeja”.
Pirmais "kafejas" maisījums par godu vecmāmiņai tika nosaukts par “Alīdu”.
Pēc darbnīcas apskates telpu piepilda "kafejas" smarža un nesteidzīgām brīvdienām piemītoša omulība. Saimniece cienā ciemiņus ar patīkami rūgto, veselīgo dzērienu un gardu kafejas uzpūteni stāstot, kā pašiem mājās pagatavot tik pat garšīgu "kafeju" kā "Dzelmītēs". Jaunums! Kafejas alus. 2.- eiro pudele.
Vēl piedāvā iegādāties „kafeju” līdzņemšanai uz mājām. 3.- eiro paciņa.
Ap 21:00 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! LIETUVAS GARDAIS ALUS CEĻŠ un ŠAURSLIEŽU DZELZCEĻŠ

€ 40.- + apsk. v.
13/7/2024

Aktuāli! ĶIRŠU FESTIVĀLS ŽAGARĒ

€ 38.- + apsk. v.
20/7/2024

VISI ALŪKSNES BRĪNUMI JUMS

€ 42.-+ apsk.v.
27/7/2024
7:30 izbraukšana no Jelgavas
KAFIJAS PAUZE “Ieriķu dzirnavās”
Kāda ir Alūksne?  Pārsteidz sevi Alūksnē! Visa diena Alūksnē! Atpūties Alūksnē!
Apskates vietas Alūksnē
Brauciens ar plostu pa Alūksnes ezeru ar interesantu stāstu un mīziku! (cena tiks precizēta!)
Tempļakalna ielas gājēju tilts.
37,8 m augstais Alūksnes skatu tornis, kurš atrodas Tempļa kalna parkā blakus Alūksnes ezeram ir viens no augstākajiem torņiem Latvijā  un līdz tā augšējai skatu platformai ved 153 pakāpieni.
Alūksnes vēsturiskā Livonijas ordeņa pils. Tornis MARIENBURGAS astotais brālis - gaismas un skaņas piedzīvojums no viduslaiku Alūksnes.
Bībeles muzejs
Glika ozoli!
Pusdienas Alūksnē ~ 9.- €/ pers.(ēdienkarte tiks precizēta!)
Pašā Alūksnes sirdī slejas Fītinghofu dzimtas 19. gadsimta otrajā pusē Tjūdoru neogotikas stilā būvētā Alūksnes Jaunā pils, kuras telpās mūsdienās atrodas Alūksnes novada muzejs.  Aizraujošas ekspozīcijas un tematiskās izstādes
DABAS MUZEJS ''VIDES LABIRINTS''  
Mājupceļš. Ap 21:30 atgriešanās Jelgavā

Augusts

Aktuāli! JĀZEPS UN VIŅA BRĀĻI izrāde 17:00 KURTUVE, laikmetīgās mākslas telpa Valmierā + ekskursija

€ 27.- + ceļš € 40.- Biļetes jāizpērk līdz 31.05.
10/8/2024

Aktuāli! LĀHEMĀ PARKA SKAISTĀKĀS MUIŽAS – PALMSE UN SAGADI, KESMU KAPTEIŅU CIEMS, RAKVERE, PAIDE, ZIEMEĻIGAUNIJAS PIEKRASTE, ŪDENSKRITUMI, PELNU KALNI 2 dienas 17.-18.08.

€ 120.- + apsk. v. + pusd. + ieejas biļete AQUA parkā
17/8/2024
Lāhemā nacionālais parks
Palmses muiža - brīvdabas muzejs
Pieaugušais, seniors: 7 €; skolēns 5 € / no personas.
Iespējama vietējā vīna degustācija – 3 vīnu degustācija 5 € / no personas.
Lahemā nacionālajā parkā izvietotā Palmses muiža - brīvdabas muzejs ir pirmais pilnībā atjaunotais muižas komplekss ar parkiem, dārziem un vēsturiskām ēkām. Apmeklētājiem ir atvērtas izstādes, darbnīcas, apmācību centrs, palmu ēka, vīna pagrabs.
Sagadi muiža, meža muzejs un suvenīru veikaliņš
Pieaugušais, seniors, skolēns 4 €  + 4 € / no personas
Muižas komplekss atrodas Lahemā nacionālajā parkā. Muižas vēsture sniedzas vairāk nekā 500 gadu senā pagātnē. Patlaban Sagadi izveidojusies par pazīstamu dabas izglītības, kultūras un tūrisma centru. Kompleksu padara īpašu tā kopums: liels palīgēku skaits ar sakārtotiem ceļiem, alejām, parku un dīķiem. Kompleksu atjaunoja meža apsaimniekošanas sistēma, un arī patlaban muižā saimnieko mežinieki, precīzāk - RMK. Sagadi muižas centrā darbojas mežu muzejs un muižas muzejs, dabas skola, viesnīca un restorāns.
Muzeja veikals, kurā ir viens no plašākajiem preču sortimentiem Igaunijā, atrodas muzeja pirmajā  stāvā. Muzeja veikals saviem apmeklētājiem piedāvā vairāk nekā tūkstoš dažādus produktus, kas ir saistīti ar dabu un mežsaimniecību. Liela daļa no produktiem ir oriģinālas un tās var atrast tikai Sagadi muzeja veikalā. Dažādas publikācijas, koka rotaļlietas, savdabīgas mājsaimniecības un patēriņa preces, un unikāli dabas un dizaina produkti muzeja veikalu ir padarījuši par iecienītu vietu gandrīz visiem Sagadi muižas viesiem.
Kesmu kapteiņu ciems
Pirmās rakstiskās ziņas par Lahemā nacionālā parka teritorijā esošo Kesmu ciemu atrodamas 1453. gadā. Kesmu darbojās jūrskola, un gandrīz katrā ģimenē bija savs kapteinis vai stūrmanis, tāpēc Kesmu bija pazīstams kā “kapteiņu ciems”.
Laika centrs "Wittenstein" Paides nocietinājuma tornī
Nocietinājuma tornī, kas atroda Vallimē kalnā, ir izveidots laika centrs "Wittenstein". Laika mašīnas lomā ir lifts, kurš aizved no viena laikmeta citā. Torņa stāvos var iepazīties ar senajiem laikiem, ordeņa laikiem, karaļu un caru laikmetu, okupācijas un neatkarīgās Igaunijas laiku un neatkarības atjaunošanas laiku. Laika centrā ir plaši izmantoti skaņas un gaismas efekti, videoprogrammas un imitācijas.
Ieejas biļetes ar vietējo gidu 11.- EUR
Rakveres Cietoksnis
Atbraucot uz cietoksni, Jūs nonāksiet tematiskajā parkā, kas ir izveidots saskaņā ar 16. gs sadzīves apstākļiem, kur apmeklētāji varēs pavadīt aizraujošu dienu, iejusties bruņinieka vai karavīra tēlā, izklaidēties un iemācīties šo un to par viduslaiku un agrīnā jaunā laika cilvēku dzīvi. 
Šeit darbojas arī vīna pagrabs, spīdzināšanas kambaris, nāve istaba un elle, Sarkano laternu iela, viduslaiku bordelis, bārddziņa darbnīca un alķīmiķa darbnīca.
Ieejas biļetes ar vietējo gidu 15 EUR
Vakariņa kafe Rakverē 8.- EUR vistas fileja ar spinātiem un sieru, saldais ar kama, ūdens
Iespēja apmeklēt ūdens un pirts centru Aqua Park Ieejas biļetes ūdens centrā 21.- EUR / 2.5h vai ieejas biļete ūdens un pirts centrā 26.- EUR / 2.5h
Nakšņošana viesu mājā Rakverē 2-vietīgās iztabās ar labierīcībām un brokastīm
Pelnu kalni - kalni, kas radušies izstrādājot degakmeni – pelni savesti veidojot vairākus kalnus. Izdedžu kalni pamazām apaug ar zāli, un šur tur jau ierīkotas slēpošanas trases. No kalnu virsotnes skaidrā laikā var saskatīt Somu jūras līci.Šis reģions izsenis bijis bagāts ar naftas krājumiem, kas savulaik veicinājuši rūpniecības uzplaukumu visa apkārtnē.
Degslānekļa iegulas Igaunijas ziemeļos jau gadu desmitiem bijis viens no tās galvenajiem enerģijas avotiem. Tur dažādas kvalitātes degslāneklis atrodams 7-170 m dziļumā. Aplēses liecina, ka derīgā izrakteņa šeit pietiks vēl vismaz simt gadiem.
Sakas Muižas parks, skatu tornis un stāvkrasts
Sakas muižas parks atrodas skaistu ainavu augstā kaļķakmens krastā. Parka vecākie koki norāda uz parka lielo vecumu un iespējamo izcelsmi 19. gs sākumā. Parks ir brīvas formas, kā arī no granīta akmeņiem ir rekonstruēts un izveidots sākotnējam pēc iespējas līdzīgs ceļu tīkls ar ceļmalā esošiem soliņiem. Papildus ir izbūvētas stāvvietas, parka apgaismojums, paviljons un lapene.
Uz torņa "Meretorn" virsotni un tā platformām ved vītņu kāpnes, kur visi interesenti var doties un baudīt lielisku skatu gan uz muižas teritoriju, gan uz līcī esošajām salām.
Ontikas kaļķakmens stāvkrasts
Ontikas stāvkrasts ir Igaunijas augstākais kaļķakmens stāvkrasts. Tas ir 55 m augsts un kā grāmata atklāj vērotājam dažādo ēru slāņus. Kāpnes platforma  pie Valastes ūdenskrituma ir labākā vieta no kuras apskatīt stāvkrastu. Vai arī dodieties pārgājienā pa piekrastes taku un apskatiet unikālo mežu, kas aug uz kaļķakmens stāvkrasta.
Interesanti fakti:
Ontikas kaļķakmens stāvkrasts ir 1100 km garā Baltijas kaļķakmens vaļņa, kas sākas Zviedrijas Olandes salā un beidzas Krievijā, netālu no Lādogas ezera, augstākais punkts.
Kaļķakmens stāvkrasta garums ir 23 km, un tas iet no Sakas ciema līdz pat Toilai, tādejādi tas ir garākais nepārtrauktais stāvkrasts.
Valastes ūdenskritums - augstākais Igaunijā
Ontikas stāvkrastā atrodas Valastes ūdenskritums, kas ar savu 30 m augsto ūdens sienu ir augstākais Igaunijā. Lai gan mākslīgi veidots, tas ieguvis titulu kā ne tikai Igaunijas augstākais ūdenskritums, bet varenākais visā Baltijā. Iepriekšējā pastaigu taka ar skatu platformu drošības apsvērumu dēļ 2010. gadā tika slēgta. Tagad ikviens var doties iepazīt šo ūdenskritumu pa atjaunotām koka laipām, kāpnēm un uzkavēties platformās.
Pusdienas kafe "Valaste" 10.- EUR saļanka, cūkas šnicele ar frī kartupeļiem un salātiem
Kukruses Polārā muiža
Kukruses Polārā muiža ar vienas ģimenes starpniecību pastāsta divus stāstus, ar kuriem saistīti dažādi aizraujoši notikumi un izmēģinājumi. Saistībā ar baltvācu stāstu šeit var izmēģināt rakstīšanu ar spalvu un tušu, kā arī pielaikot 17.-18. gadsimta apģērbus.
Ieejas biļetes ar vietējo gidu 6 EUR

Aktuāli! TRAĶU PILS, UŽUTAĶU MUIŽA, KARAĪMI un SENO AMATU DIENAS

€ 42.- + apsk.v. €
24/8/2024
7:30 izbraukšana no Jelgavas
Užutraķu muiža  iecienīta dažādu kultūras un mākslas pasākumu norises vieta.
Traķu pilsētas leģendu līkločis Sv. Jaunavas Marijas baznīca.
Traķu pussalas pils pirmsākumi ir meklējami 14. gs. Tajā laikā minētā pils bija viena no lielākajām šāda tipa aizsardzības pilīm. Līdz mūsdienām no iespaidīgās celtnes aglabājušās tikai no laukakmeņiem celtā aizsargmūra un torņu paliekas.
Karaīmu kopiena un karaīmu nacionālais ēdiens kibini.
Pilsētiņā saglabājusies ap 160 cilvēku liela karaīmu kopiena; viņi saglabājuši savu seno valodu, rakstību un paražas. Ap 1398. gadu lielkņazs Vītauts Krimā savervēja un uz Lietuvu atveda karaīmus – varenus karotājus, kuri kalpojuši militārajā dienestā līdz pat 1582. gadam. Karaīmi palikuši uz patstāvīgu dzīvi Traķos un tagad cītīgi nodarbojas ar dārzkopību.

Traķu salas pils atrodas netālu no Viļņas, Galves ezera krastā. Traķu pils ir Austrumeiropā vienīgā pils, kas atrodas uz salas. Pilī, kas celta 14.–15. gadsimtā, karos izpostīta  un atkal atjaunota, 1962. gadā ierīkots vēstures muzejs.  Tas ir viens no populārākajiem tūrisma objektiem Lietuvā. Starp citu, izpētes darbi un rekonstrukcija pilī norit joprojām, tāpēc ne visas zāles ir atvērtas apmeklētājiem. Lietuvieši nemaz neslēpj, ka Traķu novadu, kurš atrodas tikai 28 kilometrus no galvaspilsētas Viļņas un kurā izveidots valstī vienīgais Nacionālais vēstures parks, uzskata par savas valsts reprezentācijas reģionu.
SENO AMATU DIENAS
Brīvais laiks un iepirkšanās.
Ap 20:30 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! "TU SAKI?" komēdija 13:00 KURTUVE, laikmetīgās mākslas telpa Valmierā + ekskursija

€ 23.- + ceļš € 40.- Biļetes jāizpērk līdz 31.05.
25/8/2024

RANKAS MUIŽA, SMILTSĒRKŠĶI, Z/S „KOTIŅI” UN „STABĻOVAS ĶIPLOKS”, BALVI, VIĻAKA, „TĀLAVAS SIDRS” GULBENĒ UN „PAKALNIEŠU SIERS” 2 dienas

€ 105.- + apskates vietas, degustācijas + pusdienas. Produkcijas iegāde tikai skaidrā naudā!
31/8/2024
7:30 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze kafe “Ieriķu dzirnavas” Gardas tiko ceptas bulciņas un pīrādziņi!
Rankas muižas komplekss Ieejas maksa telpu un parka apmeklējumam ar vietējo gidu pieaugušajiem 12.- eiro / pers.
Muižas pilnā apmeklējumā iekļauts 12 ha plašs skulptūru parks ar 3 dīķiem, kilometru gara veselības taka, visu telpu apskate - bibliotēka ar 5500 grāmatām un 2 klavierēm, mākslas galerija, antīki Mercedes Benz automobīļi un priekšmetu izstāde, Lurdas Dievmātes un Sv. Bernadetes Romas katoļu kapela bagāta ar gleznojumiem.
"Amberfarm" – Smiltsērkšķi veselībai un imunitātei! 6.- eiro / pers.
Ekskursija, iekļaujot izzinošas tēmas par smiltsērkšķu audzēšanu, pārstrādi un produkciju. Produkcijas degustācija. Iespēja iegādāties produkciju!
Smiltsērkšķi ir uzskatāmi ne tikai par dekoratīvu krūmu, bet smiltsērkšķu ogas un lapas ir bagātas ar īpašībām, kuras pielieto daudzās nozarēs. Smiltsērkšķis ir īpaša pārtikas piedeva un lielisks dziedniecības augs.Smiltsērkšķis ir krūmaugs, kura augļi ar skābenu garšu. Tas ir viens no nedaudzajiem augiem, kura sastāvdaļas – lapas un ogas, satur praktiski visus dabā esošos vitamīnus.
„STABĻOVAS ĶIPLOKS” 9.- eiro / pers.
Ciemošanās māju „Apses” pagalmā Šķilbēnu pagastā. Šīs mājas ir palikušas mantojumā no vecvecākiem un tagad tās pamazām tiek atjaunotas. Jūs uzņems dvīņubrāļu - Jura un Jāņa Supu ģimenes. Viens brālis nodarbojas ar ķiploku audzēšanu, kas ir dzimtas tradīcija, otra brāļa sirdsdarbs ir bites.
Jau kopš 2019.gada Juris Supe kā vienu no  saimniecības darbības virzieniem izvēlējās ķiploku audzēšanu un saprata, ka vēlētos saimniekošanu paplašināt. Tieši ķiplokus audzēt izvēlējās tāpēc, ka šajā vietā  Šķilbēnu pagasta Stabļovā  jau agrāk vectēvs un  tēva brālis tos bija audzējis.Sākumā   pārdeva tikai ķiplokus, bet tagad jau izmēģinājuši pagatavot blakusproduktus –  pesto no ķiploku ziedkātiem, marinēti ziedkāti, marinēti ķiploki un kaltēti ķiploki jeb ķiploku granulas.
Bišu namiņa apskate,  kur ielūkoties “bišu televizorā” un smelties spēku guļot "bišu gultās".
Senlietu kolekcijas apskate,  kurā iespēja aplūkot Upītes ciema apkārtnes savāktos darba rīkus, senos priekšmetus
Dažādu krāsu, veidu un formu ķirbju apskate
Ķiploku produktu degustācija – pesto, pārslas, pulveris
Uz ugunskura gatavota dārzeņu biezzupa ar žāvētu gaļu un grauzdiņiem, kafija, tēja, citronūdens
Būs iespējama ķiploku produkcijas, ķirbju, medus produkcijas iekāde tikai skaidrā naudā!
Ciemošanās Zemnieku saimniecībā "Kotiņi" - vienā no lielākajām sēklaudzētavām Latvijā, kur ir iespējams redzēt, kā, izmantojot jauna un inovatīvas graudaugu pārstrādes tehnoloģijas, var saimniekot moderni. Tur var redzēt modernāko lauksaimniecības tehniku savienojumā ar sakoptu ainavu, kā arī var iegādāties saimniecībā saražoto produkciju. Saimniecības pamatnodarbošanās ir graudkopība. Sākot ar lauka sagatavošanu sēšanai un beidzot ar graudaugu novākšanu, kaltēšanu un ražas pārstrādi. Aplūkojot visu saimniecību, redzēsiet  dzīvē realizētu viena cilvēka sapni, kas vēl turpinās. 5.- EUR / pers 
Šobrīd saimniecībā var iegādāties to, ko lieto paši - sertificētu graudaugu un pākšaugu sēklu, lopbarības miltus, pārtikas pupu un zirņu miltus, pupas un šķeltos zirņus, zirņu mannu, kviešu miltus un klijas, miežu putraimus, 3 veidu pērļu grūbas, grūbas, speltas kviešu miltus, 3 veidu manna, rudzu milti 3 veidu, lobītas auzu grūbas, zaļos griķus, 6 veidu pankūku maisījumus, pelēkos zirņus, sinepju sēkliņas, kā arī pašu ražoto rapšu un kaņepju eļļu. Produkcijas iegāde tikai skaidrā naudā!!
Ierašanās Balvos
Nakšņošana hotel Balvi labiekārtots divvietīgos ar atsevišķām vai divguļamām gultām, trīsvietīgos vai četrvietīgos numuros. Ir iespēja izmantot bezvadu internetu bez maksas. Viesnīcas kafejnīca "Lāča ķepās" aicina pavadīt vakaru ar īstu baudu! Labākās ēdienu pagatavošanas tradīcijas!
Iespējama vakara vai rīta pastaiga viesnīcai blakus esošajā Lāča dārzā!
No 08:00 brokastis viesnīcā
No 09:00 Balvu ievērojamāko vietu apskate vietējā gida pavadībā 2.- EUR / pers. + ziedojums baznīcā
Balvu muižas apbūve, parks un Lāča dārzs, vides objekts "Gaiss", Balvu Romas katoļu baznīca, Balvu luterāņu baznīca, Balvu pareizticīgo baznīca, Strūklaka "Plaukstošā ūdensroze” pilsētas parkā, Piemineklis Latgales partizānu pulka kritušajiem karavīriem – tautā saukts „Staņislavs” ir kļuvis par brīvības simbolu
Ierašanās Viļakā
Viļakas ievērojamāko vietu apskate vietējā gida pavadībā 3.- EUR / pers.+ ziedojums baznīcā
Viļakas ezera salas pastaigu taka - pa šobrīd garāko pontona tiltu Latvijā (144 m), nokļūsti uz Viļakas ezera salas, kur vēl joprojām saglabājušās Marienhauzenas pilsdrupas. Pie ezera 2017. gadā atklāja mūsdienīgu vides objektu "Ūdens" – instalācija veidota kā simbolisks aplis no 2625 metāla lāsītēm. Viļakas Jēzus sirds Romas katoļu baznīca - Ziemeļlatgales pērle ar 46 metru augstiem torņiem. Iespēja uzkāpt baznīcas tornī, no kura paveras burvīgs skats uz pilsētu, kā arī iespēja izbaudīt ērģeļu spēli. Izstaigāsim Viļakas muižas teritoriju un parku ar liepu alejām un akmens mūra žogu.
"Tālavas sidrs" Stāsts, 7 veidu dzērienu degustācija, uzkodas 12.- EUR / pers.
Ražotnē iespējams uzzināt kas ir sidrs un kā tas top, kāds ir ražošanas process un iekārtas, kā arī kopīgi degustēsim sidrus, ābolu brendiju un sulas!
Noslēgumā būs iespēja iegādāties sidra darītavas produkciju par ražotāja cenām.
"Pakalnieši" Ekskursija, degustācija un pusdienas – siera zupa 10.- EUR / pers 
Mājas siera ražotnē top mīkstais mājas siers ar vairāk nekā 25 veidu piedevām, siera bumbiņas u.c. piena produkti. Iespēja iegādāties produkciju!
Ap 21:30 atgiešanās Jelgavā

Septembris

SĪPOLU CEĻŠ un VECTICĪBNIEKI GAR PEIPUSA EZERU, RAKVERE, AVINURME, TARTU 2 dienas

€ 105.- + apsk. v. + pusd. + ieejas biļete AQUA parkā
7/9/2024
1.diena 7:00 izbraukšana no Jelgavas
Kafijas pause kafejnīcā pie Valmieras
Sīpolu ceļš un Vecticībnieku ciemi pie Peipusa Ezera no Varnjas līdz Rajai.
Par unikāliem Peipusa ezera piekrastes ciemus padara to savdabīgās ceļu un būvniecības tradīcijas: ciemi ir izvietoti gar ezera malu viena centrālā ceļa malā, tādējādi veidojot kilometriem garu apdzīvotu vietu
Pusdienas Sīpolu – zivju restorānā pie Peipusa ezera, kur nobaudami vienkārši mājas ēdieni šejieniešu gaumē. EUR ~ 13.-/ pers
Unikālais vecticībnieku muzejs, kur redzēsiet tradicionālo apģērbu, amatniecības un darbarīkus, sadzīves priekšmetus un vecticībnieku reliģiskos piederumus.
EUR 3.-/ pers
Sīpoli vēl pie katras mājas! (iespēja iegādāties)
Apmeklēsim kādu no vecticībnieku lūgšanu namiem. Ziedojums EUR ~2.-/ pers
Vecticībnieki ir ticības bēgļi, kas sacēlās pret Krievu ortodoksālās baznīcas ieviestajām izmaiņām un 17. gadsimtā atrada sev patvērumu Igaunijas teritorijā..
Krievijas vecticībnieki (staroveri) nemainīgi seko savām reliģiskajām tradīcijām jau vairāk nekā 1000 gadu. Igaunijā ir 11 vecticībnieku draudzes ar aptuveni 15 000 locekļiem. Tradicionālā vecticībnieku dzīvesvieta ir Peipusa ezera piekraste – Mustvē, Kallaste, Kolkja, Kasepē, Varnja, Pīrisāre, Berezje.
Kallastes Sarkanās klintis – rudais devona smilšakmens atsegums stiepjas nepilna kilometra garumā, sasniedzot vairāku metrus augstumu. Klintīs izveidojušās nišas, padziļinājumi, savdabīgas arkas un nelielas grotas.
Rakvere apmeklētājus piesaista ar iespaidīgajām XIII gadsimta pilsdrupām, modernu pilsētas laukumu un attīstītu SPA kultūru.
Rakvere ir pievilcīga un strauji augoša pilsēta ar alternatīvu noskaņu.
Rakveres Centrālais laukums 2004. gadā, balstoties uz arhitektu O. Kadarika, M. Tīra un V. Tomistes projektu, ieguva jaunu, modernu izskatu.
Reprezentācijas laukumā esošie dzeltenie kupoli, strūklaka, sēdvietas un no laukakmeņiem veidotie nelielie uzkalniņi ir nesuši Rakverei atpazīstamību. Vasaras un rudens periodā acis priecē centrālajā laukumā esošās ziedu kompozīcijas.
Nakšņošana Art Hotell Rakverē 2-vietīgās iztabās ar labierīcībām un brokastīm
Ap 18:30 Vakariņas Art Café Rakverē ~ 10.- EUR / pers.
Iesaku apmeklēt ūdens un pirts centru Aqva Water Park and Sauna Center
Darba laiks 08:00 – 22:00
Ieejas biļetes ūdens centrā 21.- EUR / 2.5h vai ieejas biļete ūdens un pirts centrā 26.- EUR / 2.5h
2.diena No 8:00 brokastis
Avinurmes koku klēts ir mājvieta Avinurmes koka izstrādājumiem. Koku klētī ir Igaunijā bagātākā pinumu izvēle, kā arī daudz izstrādājumu pirtij un saimniecībai. Koku klēts visiem interesentiem piedāvā iespēju iemēģināt savu roku un organizē dažādas meistardarbnīcas: grozu pīšana, filcēšana, maizes cepšana, sveču liešana, galošu apgleznošana u.c. Skalu grozu pīšana ir viena no kokapstrādes klēts galvenajām nodarbēm. Un, ja ir kāda vieta, kur ir patiesi šīs mākslas lietpratēji, tad tā ir Avinurmes kokapstrādes klēts.
Koku klēts mājīgajā "Puiduaida” kafejnīcas stūrīti ir iespējams nogaršot mājās ceptas kūkas un pīrādziņus, pašceptu maizi un citas labas lietas. Grupām īpaša ēdienkarte (zupa, otrais ēdiens un pica)! Cena tiks precizēta!
Kafejnīcas gardo kafiju un skaisto interjeru slavē gandrīz ikviens apmeklētājs!
Avinurmes muzeja vilciens
Caur Avinurme no 1926.-1972. gadam gāja šaursliežu Sondas-Mustvee dzelzceļš. Tas pie trases esošajiem ciemiem gandrīz 50 gadus bija īstais ziedu laiks. Uz šodienu no kādreizējā dzelzceļa ir atjaunots 178,5 m garš posms, dzelzceļa tilts un vilciens.
Laidi Aed - Laidi Dārzs EUR 3.-/ pers
Saimniecei pūrā vienmēr ir skaista dārza veidošanas knifi, ar kuriem padalīties.
Laidi un Igora Zalekešinu dārzu Mustvē ciemā apmeklēt brauc arī ārpus Igaunijas mītošie dārzkopības interesenti. Apmeklētājus piesaista laukakmeņi un skujkoki, kuru dārzā ir vairāk nekā simts. Dārzā izveidoti interesanti dizaina elementi – akmens grozi, celiņi, dārza stabiņi. Gar dobēm lielākoties rindojas akmeņi. Dārza mājā izstādītas senlietas; pastaigās sirdi priecē tiltiņi, mazie dīķīši, šūpoles un vējdzirnavas, no kuriem lielāko daļu izveidojuši vai uzmeistarojuši saimnieki paši. Mājas sienas daiļo gleznojumi, kuros attēloti ģimenes iemīļotie laukakmeņi, skujkoki un kaķi. Dārzā ir vairāk kā 20 kaķu skulptūru.
Daiļdārzs aicina gan vasarā, gan rudenī!
Tartu Apgrieztā māja (Biļetes cena pieaugušiem 8.50 €, skolēniem, studentiem, pensionāriem 7.- €)  - galvu reibinošs piedzīvojums gan lieliem, gan maziem. Vārda tiešā nozīmē – māja ir apgriezta kājām gaisā. Augšējais stāvs ir apakšējais, bet apakšējais stāvs ir augšējais. Dīvāni, virtuves skapīši un viss pārējais, kas parastās dzīvojamās mājās atrodas uz grīdas, Apgrieztajā mājā viss atrodas pie griestiem. Pat kaķis! Tiesa gan, tie novietoti uz grīdas, tikai grīda ir griesti, un griesti ir grīda, bet otrādi atrodies Tu!
Brīvais laiks Tartu vai iepēja apskatī populārākos Tartu Vecpilsētas apskates objektus - Vanemuines teātri, Pizas torni – slīpo māju, Emajegi upi ar Loka tiltu, Tartu Universitāti, Universitātes Doma baznīcu, dažādas skulptūras un pieminekļus, arhitektūras brīnumus un doties bērnības rotaļlietu ceļojumā.
Maziem un lieliem ceļotājiem patiks Tartu Rotaļlietu muzejs, kur skatāmas gan senas rotaļlietas, gan arī mākslinieku radītas lelles, dažādu pasaules tautu suvenīrlelles, kā arī somugru tautu tradicionālās rotaļlietas. Savukārt muzeja pagalma mājā ir aplūkojama pēdējās piecdesmitgades Igaunijas filmu leļļu ekspozīcija.
Ap 22:00 atgriešanās Jelgavā

Aktuāli! DRUSKININKI UN BIRŠTONA 14. - 15.09. (2 dienas)

€ 130.- + apskates vietas + pusdienas+ degustācijas
14/9/2024
7:00 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze pie Paņevežiem
Mierpilnā Birštona – 70 avotu kūrorts Lietuvā
Maza, mīlīga, klusa un skaista ir Birštona Nemunas upes ielokā!
Apskatīsim skulptūru dižajam valdniekam Vītautam uz zirga, dosimies augšup Vītauta kalnā, kur no vairāku metru augstuma novērtēsim Nemunas līkumaino tecējumu un Birštonu, dosimies uz ūdens iztvaikošanas torni "Druskupis" , kurš sniedz bezmaksas iespēju ieelpot gandrīz vai jūras klimata gaisu, kaut arī līdz jūrai jāmēro simtiem kilometru garš ceļš, nogaršosim minerālo ūdeni un sagādāsim sev tūlītēju minerālo terapiju par baltu velti minerālūdens paviljonā "Birutes Vila", redzēsim sanatoriju "Tulpė", kura ir pirmā sanatorija, kas izveidota Birštonā, pastaiga Kneipa dārzā un Birštonas centrā. “Kādā veidā atklāt dabas ainavu nelidojot, kā justies starp 2 Nemunām?” Būs jākāpj Birštonas skatu tornī – visaugstākajā tornī Lietuvā. Torņa skatu laukums atrodas 45 m augstumā, kopējais torņa augstums – 55 m. Tornis atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā – Nemunas deltas reģionālajā parkā, tādēļ to ērtāk ir sasniegt, ejot kājām no autostāvvietas līdz tornim ir vien 10 minūtes!
Pusdienas Birštonā 10.- EUR / pers. (ēdienkarte tiks precizēta!)
"Lietuviškas midus" aicina uz degustāciju! Aicinām apmeklēt nesen atjaunoto torni, kas 19 gs. iesala žāvēšanai izmantoja bijusī Gintara alus darītava. Tagad tornis ir aprīkots ar jaunu dzeramā medus muzeju. Muzeja viesiem būs iespēja dzirdēt dzeramā medus rašanās un ražošanas vēsturi, aplūkot senos medus dzeršanas traukus, izstaigāt visus torņa stāvus, apskatīt saglabājušās ražošanas platības un iekārtas, degustēt 6 veidu (6%, 12%, 25%, 30%, 50%, 75%) dzērienu ar uzkodām (siers, riekstiņi)! 15.- EUR / pers.
Netālu esošajā uzņēmuma veikalā varat iegādāties visu veidu dzērienus oriģinālajā iepakojumā - tā ir lieliska dāvana un oriģināls kārums!
Tālāk dosimies uz  Druskininkai ...
Iekārtošanās naktsmītnē. Brīvais laiks.
Iespēja doties uz Akvaparku AQUA, darba laiks līdz 22:00
Cenas: Ūdens aktivitātes (C zona) 2h 16.- €; 3h 19.- €; 4h 22.- €; Pirtis un ūdens izklaides zona (B+C) 2h 22.- €; 3h 26.- €; 4h 29.- €;
Tropiskais +30 grādu karstums, 9 m lielas palmas, zils baseinu ūdens, burbuļojoši džakuzi, šūpoties pa jūras viļņiem baseinā, peldēties ar vai pretstraumes upē, pilnīga atpūta tikai pieaugušajiem paredzētajā pirts zonā ar 19 dažādu pasaules tautu tradīcijās aprīkotās sausās un tvaika pirtīs, ar īpašām pirts programmām un eksotiskām masāžām... Gandrīz debesīs augstais tornis ar līkumotiem atvērtiem un slēgtiem slidkalniņiem apburs ekstrēmu piedzīvojumu cienītājus. Viens, divi, trīs un ... ejam! Ātrums, adrenalīns, nelielas bailes, kas kutina nervus un daudz smieklu, kas skan ūdens strūklu jūrā!
Iespēja doties 7-8 minūšu braucienā ar trošu vagoniņu pāri Nemanai līdz slēpošanas kompleksam Snow Arena un atpakaļ (darba laiks 10:00 - 19;00). Šis ir vienīgais šāda veida vagoniņš Lietuvā. Brauciens abos virzienos pieaugušais 6 €; Skolēni (5-17 g.) 5,5 €; Pensionāri (65+ g.) 5,5 €
Iespēja apskatīt Apgriezto māju (darba laiks 10:00 - 20:00). 3.- EUR / pers.; pens., st., sk. 2.- EUR / pers.
Iespēja doties uz kādu no restorāniem vai kafejnīcu!
Iespēja doties pastaigā pa Vilniaus gājēju aleju un pilsētas vēsturisko centru
Nakšņošana Druskininkai centrā mājīgā viesnīcā „Reginalabiekārtotos divvietīgos ar atsevišķām vai divguļamām gultām, trīsvietīgos vai četrvietīgos numuros. Ap viesnīcu atrodas visas galvenās kūrorta iespējas: pilsētas akvaparks, Vilniaus gājēju aleja, kas iet cauri visam pilsētas vēsturiskajam centram un ved uz brīnišķīgiem ezeriem ar skaistu skatu.
No 08:00 brokastis viesnīcā
Dosimies apskatīt Liškiavas baznīcu un klostera teritoriju ar vietējo gidu 2.- EUR / pers.; pens., st., sk. 1.50 EUR / pers.
Atpakaļ uz Druskininkai
Mūziķa un gleznotāja Mikolajus Konstantina Čurļoņa muzejs ar vietējo gidu 6.50 EUR / pers.; pens., st., sk. 4.- EUR / pers.
Meža muzejs "GIRIOS AIDAS" („Meža atbalss”) - populāra meža māja, kur skatāma ekspozīcija par meža zvēriem, putniem un augiem. Mājas iekšpusē 2 stāvu augstumā izaudzis sens ozols. Tā zaros paslēpušās raganiņas, meža rūķīši un citi pasaku varoņi.
Antana Česnuļa koka skūlptūru parks ar vietējo gidu 7.- EUR / pers.; pens., st., sk. 5.- EUR / pers.– vieta, kuru noteikti  vērts redzēt. Šeit apdāvinātais mākslinieks izveidojis iespaidīgas ainavas, kas prasmīgi sapludina meistarība ar dabu.
Parkā atrodas viena no labākajiem kokgriezējiem Dzūkijas reģionā Antana Česnuļa koka skulptūras.
KĀ CEP ŠAKOTI!? Iespēja redzēt, pašiem izmēģināt un nogaršot, savu roku darbu aizvest mājās! 15.- EUR / pers. Ekskursijas laikā izceptais šakotis 2 kg tiek sadalīts uz visu grupu. Iespēja arī iegādāties.
Pusdienas – zupa, kartupeļu pankūkas 10.- EUR / pers.
Ap 21:00 atgiešanās Jelgavā

LĪVĀNI, DAUGAVPILS CIETOKSNIS, MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRS, MARTINSONA MĀJA, ŠMAKOVKAS MUZEJS, SLUTIŠĶU SĀDŽA, TRANSILVĀNIJAS GARŠAS KALKŪNĒ , KRĀSLAVA, LAIMES MUZEJS 2 dienas

€ 110.- + apsk.v.
21/9/2024