Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.
Pēc izrādēm un pasākumiem pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Ceļš no € 13.- /1 personai; tikai biļetes sagāde vai nodošana kasē nenotikušas izrādes dēļ  1.50 / 1 personai
Grupas (sākot no 8 cilv.) un kolektīvi izrādes un pasākumus var izvēlēties sev vēlamā laikā.
Biļešu sagāde grupai un brauciena cena ir atkarīga no cilvēku skaita.

 Pieteikties pasākumami

Vedam uz izrādēm un koncertiem! Aicinu pieteikties
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063

Pasākumi

Janvāris  |  Aprīlis  |  Maijs  |  Jūnijs  |  Jūlijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Oktobris  |  Novembris  |  Decembris  |  Visi

Aprīlis

Garantēts! „VECĀS DĀMAS VIZĪTE / ВИЗИТ СТАРОЙ ДАМЫ” izrāde M.Čehova Rīgas Krievu teātrī Lielā skatuve 19:00

€ 15.-; 20.-; 25.-; 30.-; 35.- Pens, sk, inv, st. 15 % atl! Biļetes jāizpērk līdz 20.03.
12/4/2024
Frīdrihs Dirrenmats
Vecās dāmas vizīte
Pirmizrāde – 01.12.2023. (Lielā zāle)
Ilgums – 3 stundas 5 minūtes
16+
Izrāde krievu valodā ar titriem latviešu un angļu valodā.
NB! Uz skatuves smēķē.
Iestudēšanas tiesības piešķīris Diogenes Verlag AG, Cīrihe
Radošā komanda:
Režisors Indra Roga
Komponists Kārlis Lācis
Scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis
Kostīmu mākslinieks Anna Heinrihsone
Horeogrāfs Inga Raudinga
Gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš
Tulkotājs Nikolajs Otens un Ludmila Čornaja
Izrādes vadītāja Inga Grams
Izrādē piedalās:
Dana Bjorka,  
Ivans Streļcovs.  Oļegs Teterins, Mariano Cronopio,  Mihails Širjajevs,  Vadims Grosmans, Rodions Kuzmins,  Jeļena Sigova,  Nataļja Smirnova,  Ņikita Osipovs,  Volodimirs Gorislavecs,  Anatolijs Fečins,  Mārtiņš Upenieks, Aleksandrs Maļikovs,  Jevgeņijs Čerkess,  Konstantīns Ņikuļins,  Sergejs Smikovs*,  Aleksandrs Bricis*,  Polina Čerņenoka*,  Tatjana Gurēviča*,  Edvīns Klimanovs*,  Gaļina Baženova,  Elīna Bartkeviča*,  Evilena Protektore,  Hongge Zhang (Mary)
*Latvijas Kultūras akadēmijas students
 
Izrādē skan dziesmas ar Benno Popļanska, Sergeja Timofejeva
un divu nezināmu autoru dzeju.
 
Miljardiere Klāra Cahanasjana ierodas mazajā un nabadzīgajā Gilenā. Šeit viņa dzimusi un augusi, šeit satikusi savu pirmo mīlestību, tāpēc, protams, ar savu dāsnumu un labdarības aktivitātēm pazīstamā dāma neatteiksies ieguldīt līdzekļus savas dzimtās pilsētas atjaunošanā un uzplaukumā. Tā domā Gilenas iedzīvotāji, un viņi ļoti paļaujas uz Alfrēdu Illu (kurš ir tas pats jaunās Klāras mīļotais) starpniecību. Un Klāra... Klāra nemaz nav pret to: viņa piedāvā gileniešiem miljardu — pusi pilsētai, pusi iedzīvotājiem. Tomēr viņai ir viens nosacījums...
Indras Rogas izrāde ir smieklīga traģēdija par atriebības neizbēgamību, maksājot par veikto izvēli, par spēku, ko anonimitāte dāvā sabiedrībai, un arī par visdīvainākajām mīlestības formām.

Aktuāli! Raimonds Celms, Matīss Žilinskis TĀLIE KRASTI Dzintaru koncertzāles Mazā zāle 17:00

€ 20.-; 22.-; 25.- + ceļš € 14.- Biļetes jāizpērk līdz 31.03.
14/4/2024
VILIM PLŪDONIM 150! Raimonds Celms un Matīss Žilinskis koncertprogrammā “Tālie krasti”
2024. gads paies viena no izcilākajiem Latvijas dzejniekiem Viļa Plūdoņa zīmē, jo viņam 9. martā ir 150.-ā jubileja. Iedvesmojoties no Viļa Plūdoņa romantiski tēlainās dzejas apvienojies radošs duets – harizmātiskais Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms un jauns, daudzsološs pianists, mūziķis jau 4. paaudzē Matīss Žilinskis un tapusi jauna koncertprogramma “Tālie krasti”.
Uz skatuves satiksies divi šarmanti un harizmātiski mākslinieki, kuri jutekliskā gaisotnē izdzīvos stāstus par mīlestību, dabu, draudzību, bohēmisko pirmskara Latvijas radošo personību dzīves kāri un baudu. Balss, dzeja, dziesma, klavierspēle, tēlaina improvizācija ļaus uz brīdi nonākt kāda 1934. gada Vecrīgas dūmakām apvītā kafejnīcā pēc pusnakts…
Matīss Žilinskis ir mūziķis jau ceturtajā paaudzē - talantīgs pianists, komponists, aranžētājs, šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā un viņa talantu atzinīgi novērtējis pat maestro Raimonds Pauls. Šī ir viņa debija tik liela mēroga koncertprogrammas īstenošanā gan kā pianistam, gan kā komponistam. Matīsa radīto mūziku un Viļa Plūdoņa dzeju uz skatuves izdzīvos Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms. Raimonds ir piedalījies tādās filmās kā: “Dvēseļu putenis”, “Ar putām uz lūpām”, “Jumprava. Lielais notikums”, u.c. mūziklos: “Kaupēn, mans mīļais” u.c., un šobrīd aktīvi darbojas Nacionālajā teātrī kā štata aktieris.
Ieskatam koncertprogrammas promo video: TALIE KRASTI - Koncertprogrammas ieskata video - YouTube.
*Koncertprogrammas ilgums 1h 10min.

Aktuāli! „HAMLETS” kara laika hronika M.Čehova Rīgas Krievu teātrī LZ 19:00

€ 15.-; 20.-; 25.-; 30.-; 35.- Pens, sk, inv, st. 15 % atl! + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 30.03.
17/4/2024
Viljams Šekspīrs
Hamlets
Kara laika hronika
Pirmizrāde – 05.04.2023. (Lielā zāle)
Ilgums – 3 stundas 20 minūtes
16+
Izrāde krievu valodā ar titriem latviešu un angļu valodā.
NB! Izrādē skan šāvieni.
Režisors Viesturs Kairišs: "Luga, kuras darbības vieta ir valsts, kura savus politiskos oponentus joprojām indē kā viduslaikos, un nepilnvērtības kompleksu nomākta viduvējība var kļūt par karali. Valsts, kura visas lietas dara pēdiņās un lietas nesauc īstajos vārdos. Varbūt tāda valsts nemaz neeksistē? Hamlets cenšas izdibināt patiesību zem melu, liekulības un puvuma fasādes. Bet viņš nekad nevar zināt, kur nākamreiz tiks uzklāta inde..."
 
Titri latviešu un angļu valodā.
Lai titru lasīšana nesagādātu grūtības, lūgums ņemt vērā, ka nebūtu ieteicams izvēlēties vietas tuvāk par 6. rindu!
 
Radošā komanda:
Režisors Viesturs Kairišs 
Komponists Timofejs Pastuhovs
Scenogrāfs Ieva Jurjāne
Kostīmu mākslinieks Baiba Litiņa
Horeogrāfs Kristīne Brīniņa
Gaismu mākslinieks Jevgeņijs Ganzburgs
Tulkotājs Boriss Pasternaks
Skatuves teksta versijas autors Romāns Dolžanskis
Izrādes vadītāja Svetlana Voroņecka
 
Izrādē piedalās:
Maksims Busels, Aleksandrs Maļikovs, Jūlija Berngardte, Jekaterina Frolova , Igors Čerņavskis , Rodions Kuzmins, Anatolijs Fečins, JevgeņijsČerkess, Veronika Plotņikova, Volodimirs Gorislavecs, Konstantīns Ņikuļins, Vladislavs Janušenoks, Dmitrijs Palēs

Garantēts! HEDA GABLERE. ATGRIEŠANĀS 12:00 Nacionālais teātris Lielā zāle

12.-; 16.-; 20.-; 26.-; 33.-; 38.- + ceļš € 13.- Pēdējais biļešu izpirkšanas termiņš 05.04.
28/4/2024
Stāsts par sievieti, ko audzinājis tēvs, un vīrieti, kas audzis rūpīgā sieviešu uzraudzībā. Viņu laulība noslēgta pavisam nesen, bet visiem ir skaidrs, ka tā nebūs laimīga savienība. Visiem, izņemot jauno vīru, zinātnieku Jergenu Tesmani. Heda mīlestībai piešķir pašu svarīgāko lomu dzīvē, bet dzīve nepakļaujas viņas ideāliem, tāpēc sarežģītās jūtas pret pavisam citu vīrieti kļūst postošas.
 
Autors - Henriks Ibsens
Režisors - Edmunds Freibergs
Lomās - Madara Zviedre, Ģirts Liuziniks, Jēkabs Reinis, Ivars Puga, Daiga Kažociņa, Lāsma Kugrēna

Maijs

Aktuāli! MELNAIS GULBIS izrāde JRT JZ 18:00

€ 40.-; 50.-+ 6.05 % + ceļš € 13.- Aicinu pieteikties!
0/5/2024
Ar šo izrādi JRT atklās Jauno zāli - unikālu skatuvi, kāda vecajā Lāčplēša ielas teātrī nemaz nebija. Šis ir pilnīgi jauns spēles laukums, kas piedāvā vēl nebijušas tehniskās iespējas.
"Melnā gulbja" teorija ir zinātniska metafora par notikumu, kurš nāk absolūti negaidīts, neparedzams un kas pilnībā izmaina pastāvošo situāciju. Šo apzīmējumu lieto gan ekonomikā, gan militārajā leksikā, gan politikā. Šis apzīmējums vēsturiski radies no pieņēmuma, ka melni gulbji dabā neeksistējot. Līdz pēkšņi vienā jaukā dienā Austrālijā tika atklāts šīs sugas pārstāvis.
Mūsu izrādes gadījumā "melnā gulbja" metafora ir atsauce gan uz krievu klasisko baletu, gan uz aktuālo politisko kontekstu, gan uz Dostojevska romāna "Idiots" (kas ir izrādes dramatizējuma pamatā) dažiem varoņiem.
Šī tik sen atpakaļ sarakstītā parafrāze par Mariju Magdalēnu un Jēzu Kristu, kurš augšāmcēlies, šodienas kontekstā liek paskatīties uzmanīgāk un pārlasīt romānu rūpīgāk - ko tad īsti autors mums ir gribējis pateikt? Un vai tik mēs neesam kaut ko pārpratuši vai pārāk ilgi aizkavējušies savās ilūzijās?
Izrāde notiek: Lāčplēša ielā 25, Jaunajā zālē.
Izrādes ilgums: vēl tiks precizēts (3 cēlieni).
Pirmizrāde 2024. gada 10. aprīlī.
Režisors un scenogrāfs – Alvis Hermanis
Kostīmu māksliniece – Jana Čivžele
Horeogrāfe – Zane Teikmane
Lomās – Kaspars Znotiņš, Evelīna Priede, Andris Keišs, Baiba Broka, Gundars Āboliņš, Vilis Daudziņš, Jevgēnijs Isajevs, Sandra Kļaviņa, Inga Tropa, Jānis Grūtups vai Ivars Krasts, Agate Krista, Aminata Grieta Diarra, Ritvars Logins, Dāvids Pētersons, Sabīne Tīkmane, Toms Harjo

Aktuāli! SAPŅU TULKOTĀJU SEKTA izrāde JRT LZ 19:00

€ 25,-; 30,-; 35.-; 40.-; 50.- + 6.05% + ceļš € 13,- Aicinu pieteikties!
0/5/2024
Izrāde veidota pēc Milorada Paviča romāna "Hazāru vārdnīca".
Septiņus gadus, kopš bijām prom, domājām un nevarējām izdomāt, ar kādu izrādi atklāt jauno Jauno Rīgas teātri? Tas nebija viegli, jo gribējās atrast ideju un materiālu, kam vajadzēja atbilst pārāk daudz kritērijiem. Lai tur būtu lomas visiem JRT aktieriem. Lai tā būtu izrāde arī par mūsu, Jaunā Rīgas teātra, kompāniju un tās vēsturi.
Lai tā būtu izrāde par aktiera un teātra dabu. Lai tā būtu izrāde arī par trauksmaini sarežģīto laiku, kurā dzīvojam. Lai šī izrāde būtu metafora arī par Latvijas likteni un tās iespējamo nākotni. Lai šī izrāde būtu ceļojums laikā un telpā, apkārt visai pasaulei un cauri visiem laikiem. Lai tajā krustotos visas cilvēka dzīves horizontāles un vertikāles. Lai tā izrāde būtu poētiska un lai tās teksts būtu ar visaugstāko literatūras zelta provi. Uzdevums atrast šādu materiālu var likties neiespējams. Bet mums tas izdevās. 
Milorada Paviča romāns "Hazāru vārdnīca" deva iedvesmu šai JRT atklāšanas izrādei. Tas ir stāsts par kādu senu un teiksmainu tautu, hazāriem, kuri patiešām dzīvoja pirms 1000 gadiem, apmēram tai pašā teritorijā (starp Kaspijas un Melno jūru), kur tagad Ukrainā izšķiras pasaules un arī mūsu liktenis. 
Un visbeidzot. Bija svarīgi, lai šajā izrādē būtu tas, ko mums JRT patīk darīt vislabāk. Darīt, ko tādu, ko neesam nekad darījuši pirms tam.
Izrāde notiek: Lāčplēša ielā 25, Lielajā zālē.
Izrādes ilgums: 3h (2 cēlieni).
Pirmizrāde 2024. gada 19. un 20. martā.
Autors - Milorads Pavičs
Horeogrāfs - Alvis Hermanis
Piedalās - Andris Keišs, Elita Kļaviņa, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Baiba Broka, Kaspars Znotiņš, Sandra Kļaviņa, Vilis Daudziņš, Inga Tropa, Jevgēnijs Isajevs, Jana Čivžele, Ivars Krasts, Jānis Skutelis, Kristīne Krūze, Ritvars Logins, Sabīne Tīkmane, Agate Krista, Toms Harjo, Jānis Grūtups, Dāvids Pētersons, Čulpana Hamatova, Aminata Grieta Diarra, Evelīna Priede  
Dramatizējuma autors un kostīmu mākslinieks - Alvis Hermanis
Gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš

Aktuāli! ''LATVIEŠU MĪLESTĪBA'' izrāde JRT LZ 18:00

€ 25.-; 28.-; 30.-; 40,- + ceļš € 13.- Aicinu pieteikties!
0/5/2024
Iepazīšanās pēc sludinājumiem – tāda bija sākotnējā izrādes tēma, pie kuras mēs strādājām veselu gadu. Šāds šķietami ekscentrisks temats nav izvēlēts nejauši, jo šodienas apstākļos cilvēki arvien grūtāk kontaktējas un satiekas.
Taču rezultātā tapusī izrāde ir par Latviju un latviešiem, par vientulību, par sievietēm un vīriešiem. Arī par brīnumiem, kas gadās cilvēku dzīvēs.
Izrādē ir iespēja runāt ne tikai par konkrētām cilvēku dzīvēm, bet rādīt arī plašākas mūsu dzīves likumsakarības.
„Latviešu mīlestība” veidota pēc reāliem notikumiem un pašu aktieru fantāzijām
Izrāde notiek JRT Lielajā zālē Miera ielā 58a
Izrādes ilgums: 4 h 15 min (3 cēlieni)
Biļešu cena: 18,00; 25,00; 28,00; 33,00 EUR
Pirmizrāde 2006. gada 15. septembrī
KOMANDA
Režisors – Alvis Hermanis
Māksliniece – Monika Pormale
Komponists – Jēkabs Nīmanis
Dzied – Andris Keišs
Lomās: Guna Zariņa, Baiba Broka, Vilis Daudziņš, Ģirts Krūmiņš, Kaspars Znotiņš.

Aktuāli! “FĒLIKSS. ANATOLIJS. UN ILONA” traģikomēdija JRT LZ 18:30

€ 25.-; 28.-; 30.-; 40,- Pens.; inv.; sk.; st. 30 % atl! + 6.05% + ceļš € 13.- Aicinu pieteikties!
0/5/2024
Kādā 1995. gada novakarē aizdomīgā Rīgas bārā bijušais Skrundas lokatora inženieris Anatolijs un viņa sieva Ilona satiek noslēpumainu vīrieti vārdā Fēlikss. Nupat iepazītais svešinieks piedāvā ne vien cienījamu vietu jaunā laikmeta sabiedrībā, bet arī apņemas piepildīt abu kvēlākos sapņus. Vai Anatolijs būs gatavs atteikties no savām vērtībām, lai dāvātu iespēju vismaz Ilonai īstenot visu mūžu lolotu sapni?
Traģikomēdija vēsta par izmisīgiem centieniem pielāgoties mežonīgajiem deviņdesmitajiem, nezaudējot ideālus.
Izrāde notiek: Miera ielā 58a, Lielajā zālē.
Biļešu cenas:  EUR.
Pirmizrāde 2023. gada 20. oktobrī.
KOMANDA
Autore - Justīne Kļava.
Režisors - Aiks Karapetjans.
Māksliniece - Kristīne Jurjāne.
Lomās - Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Andris Keišs, Marija Linarte, Kaspars Znotiņš, Jevgēnijs Isajevs.

Aktuāli! “KURLMĒMO ZEME” izrāde JRT MZ 19:00

€ 25.-; 28.-; 30.-; 40,- Pens.; inv.; sk.; st. 30 % atl! + 6.05% + ceļš € 13.- Aicinu pieteilties!
0/5/2024
Izrāde ir skarbi romantisks trilleris par cilvēku, kurš grib būt labs ļaunā pasaulē. Un par divu sieviešu draudzību, kuras mēģina izdzīvot bandītu pārvaldītajā pilsētā. Galvenajās lomās - Čulpana Hamatova un Kristīne Krūze. 
JRT aktrise Čulpana Hamatova latviešu valodā skatuves versijā veiks ceļojumu 1998. gadā Valērija Todorovska uzņemtajā filmā "Kurlo zeme", ar kuru viņa savā laikā kļuva slavena kā aktrise. Izrāde, kurā pēc Renatas Ļitvinovas (pēc kara sākuma pametusi Krieviju, nosodījusi agresiju un šobrīd dzīvo Parīzē) romāna veidotais stāsts par kurlmēmo mafiju Maskavā, šodienas kontekstā iegūst jaunu jēgu.
Izrāde notiek: Miera ielā 58a, Mazajā zālē.
Biļešu cenas:  25,00; 30,00; 35,00 EUR.
Pirmizrāde 2023. gada 14. novembrī.
KOMANDA
Autori - Renata Ļitvinova/Valerijs Todorovskis.
Režisors - Alvis Hermanis.
Lomās - Čulpana Hamatova, Kristīne Krūze, Gundars ĀboliņšToms Harjo
Gaismu mākslinieks - Lauris Johansons
Video mākslinieks -Toms Harjo

Garantēts! „PĪTERS PENS SAIET SVIESTĀ” komēdija Dailes teātrī LZ 19:00

€ 12.-; 20.-; 30.-; 40.- + celš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
8/5/2024
Henrijs Luiss, Džonatans Seiers, Henrijs Šīlds
PĪTERS PENS SAIET SVIESTĀ
Komēdija
Dailes teātra Lielajā zālē no 19.01.2024.
Dailes teātris sadarbībā ar “Mischief Worldwide Ltd.” piedāvā teātra “The Mischief Theatre” iestudējumu "Pīters Pens saiet sviestā".
Uz Dailes teātra skatuves atgriežas Kornlijas Politehnikuma drāmas pulciņš, šoreiz visai ģimenei paredzētā iestudējumā par zēnu, kurš nevēlējās pieaugt. Skatītāju jau iemīļotie aktieri, kuri izmeklēja slepkavību Haveršamas muižā un salaida visu pilnīgā sviestā, nu ir izveidojuši jaunu izrādi. Leģendārā Pītera Pena un viņa ienaidnieka Kapteiņa Āķa cīņas karstumā viss atkal juks un bruks, bet mīlestība starp Vendiju un Pīteru būs tikpat īsta, kā pasakā.
Jaunās izrādes panākumi turpina galvu reibinošo ceļu pie skatītājiem visā pasaulē. Izrāde “Pīters Pens saiet sviestā” iestudēta daudzās pasaules valstīs un piedzīvojusi ekranizāciju arī prestižajā “BBC” kanālā kā Ziemassvētku speciālizlaidums. Dailes teātrī būs redzams oriģinālā uzveduma precīzs pārlikums no Londonas Vestenda – tā veidošanā ir iesaistīti īpašo efektu veidotāji no britu sadarbības partneriem, un tā iestudēšanu pārraudzīs “The Mischief Theatre” pārstāvis, režisors Freds Grejs.
Lomās: Lauris Subatnieks (Kriss), Andris Bulis (Roberts), Gints Grāvelis (Francis), Anete Krasovska (Sandra), Artis Robežnieks (Deniss), Gints Andžāns (Makss), Kristīne Nevarauska (Annija), Klāvs Kristaps Košins (Trevors), Niklāvs Kurpnieks (Džonatans), Marta Lovisa Jančevska (Lūsija), Dainis Gaidelis (Māceklis), Madara Viļčuka (Mācekle)
Režisors – Freds Grejs (Fred Gray), scenogrāfs – Saimons Skalions (Simon Scullion), kostīmu mākslinieks – Roberto Surače (Roberto Surace), gaismu mākslinieks – Mets Haskinss (Matt Haskins), komponisti – Robs Falkoners, Ričards Beikers (Rob Falconer, Richard Baker), skaņas dizainere – Ella Vālstrema (Ella Wahlström)

Aktuāli! B. Brehts “PUNTILA UN MATI” Ogres teātra izrāde Ogres novada Kultūras centrs, Ogres teātris 18:00 + ekskursija Ogrē un apkārtnē

€ 12.-; 14.-; 17.- Biļetes jāizpērk līdz 02.04. + ceļš € 38.- + apskates vietas
12/5/2024
Bertolts Brehts PUNTILA UN MATI 18:00 - 20:35
Muzikāla komēdija pēc lugas "Lielkungs Puntila un viņa kalps Mati" motīviem
Puntila un Mati – kungs un kalps. Tas ir attiecību modelis, kas pastāvējis visos laikos un visdažādākajās formās – ģimenē, darbā, valsts pārvaldē un citviet. Modelis, ko ir centušās pārveidot dažādas ideoloģijas, revolūcijas un reformas, bet – veltīgi… Vienlīdzība vienmēr ir palikusi kā tāls un nepiepildīts sapnis.
“Lielkungs Puntila un viņa kalps Mati” ir viena no populārākajām un pasaulē visbiežāk iestudētajām vācu dramaturga un episkā teātra teorijas pamatlicēja Bertolta Brehta lugām. Somu tautas pasakas iedvesmotā sižeta centrā ir Puntila, kurš, būdams “kunga prātā”, ir neparasti labs un taisnīgs cilvēks, cenšoties visiem darīt labu, bet, paliekot atkal skaidrā, kļūst par nežēlīgu un ļaunu kungu. 
Muzikālajā komēdijā, kurā tautiskie motīvi savijas ar autoram raksturīgo asi sociālo pasaules skatījumu, skan Bertolta Brehta songi ar Jāņa Kaijaka oriģinālmūziku.
Radošā komanda
režisors, komponists - Jānis Kaijaks
scenogrāfs - Ivars Noviks
kostīmu māksliniece - Ilze Kupča-Ziemele
gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš
horeogrāfe - Sabīne Neilande
vokālā pedagoģe - Ieva Mora u.c.
Lomās: Andris Krauja, Edijs Čibels, Katrīna Anna Ozoliņa, Arturs Mālnieks, Ieva Mora, Madara Juška-Gundberga, Margarita Lutere vai Lienīte Audare, Ramona Rubene, Juris Jurāns vai Herberts Legants, Juris Gasparovičs vai Kalvis Kravalis, Andris Peismalietis, Sandis Krapāns, Inese Pivare.
Izrādes tapšanas finansiālie atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Ogres novada pašvaldība un metālapstrādes uzņēmums “LS Steel”.
Skatītāju vecums 16+
Izrādes ilgums: 2h 35min (ar starpbrīdi)

Garantēts! 'SKATUVE' В ОГНЕ || 'СКАТУВЕ' UGUNĪ izrāde M.Čehova Rīgas Krievu teātrī LZ 19:00

€ 15.-; 20.-; 25.-; 30.-; 35.- Pens, sk, inv, st. 15 % atl! + ceļš €13.- Biļetes jāizpērk līdz 30.03.
17/5/2024
Artūrs Dīcis
SKATUVE В ОГНЕ || “СКАТУВЕ” UGUNĪ
Pirmizrāde – 03.02.2024. (Lielā zale)
Ilgums – 2 stundas 35 minūtes
16+
Izrāde latviešu un krievu valodā, ar titriem krievu un latviešu valodā.
NB! Izrādē skan šāvieni.
Radošā komanda:
Režisors Laura Groza
Scenogrāfs MAREUNROL'S
Kostīmu mākslinieks MAREUNROL'S
Gaismu mākslinieks Ainārs Pastars
Tulkotājs Lina Ovčiņņikova
Videomākslinieks -8
Oriģinālmūzika Rūdolfs Dankfelds, Miķelis Putniņš
Izrādes vadītāja Tatjana Vauļina
Izrādē piedalās: Inese Kučinska, Jekaterina Frolova, Mārtiņš Vilsons, Šamils Hamatovs, Jakovs Rafalsons, Aleksandrs Maļikovs, Veronika Plotņikova, Jana Herbsta,  Konstantīns Ņikuļins, Ivars Kalniņš, Anatolijs Fečins, Mihails Širjajevs, Dmitrijs Jegorovs, Anna Gerbutova
Gribētos ticēt, ka lugas darbība norisinās pagātnē, bet mums pastāv aizdomas, ka tā tas nav. 1937. gada decembrī Maskavā latviešu teātra “Skatuve” darbinieki it kā esot pretvalstiskas idejas lolojuši galvās. Viņus aizturēja. Teju visus. Sākot no skatuves strādniekiem līdz pat teātra direktoram. Viņi zvērēja: “Esam tikai cilvēki, gribējām padarīt pasauli labāku”. Viņu arestētāji zvērēja: “Esam tikai cilvēki, gribējām padarīt pasauli labāku”. Tik ļoti atšķīrās “labā” interpretācijas, ka abu laba gribētāju starpā izcēlās ass konflikts. 1938. gadā teātris “Skatuve” tika slēgts. Kādēļ? Piedāvājam trīs atbilžu variantus:
1) Covid-19 ieviesto ierobežojumu dēļ;
2) ekonomiskās krīzes dēļ;
3) jo aktieri ilgtermiņā neieradās darbā.
Izrāde ir kā liels jautājums divos cēlienos: vai mākslai vispār ir pa spēkam padarīt pasauli par objektīvi labāku vietu?

Aktuāli! HEDA GABLERE. ATGRIEŠANĀS 19:00 izrāde Nacionālais teātris LZ

12.-; 16.-; 20.-; 26.-; 33.-; 38.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 10.04.
23/5/2024
Stāsts par sievieti, ko audzinājis tēvs, un vīrieti, kas audzis rūpīgā sieviešu uzraudzībā. Viņu laulība noslēgta pavisam nesen, bet visiem ir skaidrs, ka tā nebūs laimīga savienība. Visiem, izņemot jauno vīru, zinātnieku Jergenu Tesmani. Heda mīlestībai piešķir pašu svarīgāko lomu dzīvē, bet dzīve nepakļaujas viņas ideāliem, tāpēc sarežģītās jūtas pret pavisam citu vīrieti kļūst postošas.
 
Autors - Henriks Ibsens
Režisors - Edmunds Freibergs
Lomās - Madara Zviedre, Ģirts Liuziniks, Jēkabs Reinis, Ivars Puga, Daiga Kažociņa, Lāsma Kugrēna

Aktuāli! "MEISTARS UN MARGARITA” izrāde Dailes teātrī LZ 19:00

€ 15.-; 24.-; 31.-; 39.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
28/5/2024
Pēc Mihaila Bulgakova
MEISTARS UN MARGARITA
Dailes teātra Lielajā zālē no 22.03.2024.
Ko darīt, ja pilsētā ierodas pats nelabais? Vai lūgties un cerēt uz žēlastību? To cilvēki Bulgakova romānā nedara, jo viņiem nelabā ierašanās šķiet kā jauna iespēja tikt pie priekšrocībām un augstāka statusa, daži pat cer uz paaugstinājumu vai lielāku dzīvokli. Visi tur viens otru aizdomās par sadarbošanos, par glaimiem un absolūtu oportūnismu. Un vai gan tas nav bezgala cilvēciski? Tās izskatās kā biroja mazās varas spēlītes, jo neviens nekam augstākam par varu vairs netic. Vienīgais, par ko visi var vienoties, ir tas, ka Dieva nav.
Sātans apbur pilsētas iedzīvotājus, pamodina mirušos un sarīko balli. Beigās pār visu totalitāro un ļauno uzvarēs draudzība un mīlestība. Tas gan būs pēc nāves. Bulgakovs joprojām spēj uzdot pareizos jautājumus – kāpēc ateisms nestrādā, kāpēc patiesības vienmēr ir vairākas. Viņa darbi ir aktuāli, mūsdienīgi un izārda pa vīlēm mūsu postnormālo laikmetu. Un līdz pat šodienai romāna “Meistars un Margarita” lasītājs tiek pakļauts slazdam: tajā viegli var ieiet, bet no tā nekad nevar izkļūt.
Nekaunīgs ģēnija radītprieks un vienlaikus rūgtums par pasauli, kurā vienīgais ierocis cīņā pret ierēdņiem un oportūnistiem ir smalka domāšanas kultūra. Tas ir universāls ierocis pret cilvēcisku un patiesu attiecību sairšanu. Tas nav mainījies, lai gan ar vārdiem vien šodien vairs nepietiek.
Lomās: Gints Andžāns, Kārlis Arnolds Avots, Arturs Krūzkops, Gints Grāvelis, Katrīna Griga, Meinards Liepiņš, Mārtiņš Meiers, Kaspars Dumburs, Artūrs Skrastiņš, Toms Veličko, Milēna Miškēviča, Niklāvs Kurpnieks, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Aldis Siliņš, Imants Strads, Dainis Gaidelis, Madara Viļčuka
Dramatizējuma autori, režisori, scenogrāfi, kostīmu un video mākslinieki – Tīts Ojaso (Tiit Ojasoo)Ene-Līsa Sempere (Ene-Liis Semper), horeogrāfs – Jiri Naels (Jüri Nael), komponists – Timofejs Pastuhovs, gaismu mākslinieks – Jussi Ruskanens (Jussi Ruskanen), režisora asistente – Diāna Kaijaka

Aktuāli! PĪTERS PENS. SINDROMS 19:00 Nacionālais teātris Lielā zāle

€ ... 16.-; 22.-; 30.-; 35.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
29/5/2024
Atceros, kad biju mazs, es nemanīju, ka es augu. Viss šķita pašsaprotami. Un tad reiz kāds cilvēks man uz ielas pateica “jūs”. Man tas bija īsts šoks. Atceros, pēc šī gadījuma es nedēļas divas nevarēju atgūties un neliku mammai mieru ar jautājumiem – kas tas bija? Kā, vai tad tā būs vienmēr? Es līdz pat šai dienai atceros vietu Maskavā, kur tas notika, un tad, kad es vēl dzīvoju tur, katru reizi ejot tai garām, mani pārņēma drebuļi. Tagad esmu pieradis.
 
Autors un režisors - Dmitrijs Krimovs
Lomās - Uldis Anže, Martiņš Brūveris, Egons Dombrovskis, Gundars Grasbergs, Kārlis Reijers, Jānis Skanis, Anta Aizupe, Dita Lūriņa, Jana Ļisova, Laura Siliņa, Līga Zeļģe.

Garantēts! EDGARAM LIEPIŅAM 95 / JUBILEJAS LIELKONCERTS / „UZ TIKŠANOS MAIJĀ” Dzintaru koncertzāles Lielā zāle 19:00

€ 20.-; 25.-; 30.-; 40.-; 45.-; 50.- + 14.- Biļetes jāizpērk līdz 09.04.
30/5/2024
Šogad savu 95 gadu jubileju svinētu leģendārais latviešu dziedošais aktieris Edgars Liepiņš. Jau vairākus desmitus gadu Edžus nav mūsu vidū, taču viņa spēlētās teātra un kino lomas, kā arī viņa paša veidotās neatkārtojamās koncertprogrammas ir palikušas atmiņās daudziem tūkstošiem viņa talanta cienītāju gan Latvijā, gan aiz tās robežām. Viņa spilgtais āksta un traģiķa tēls, īpaši viņam rakstītas dziesmas un Edžus trāpīgie citāti caur televīzijas un audio ierakstiem joprojām uzrunā jaunus un jaunus viņa daiļrades cienītājus.
Lai pieminētu leģendāro aktieri un svinētu Edgara Liepiņa dzimšanas dienu, 2024.gada 30.maijā plkst.19.00 Dzintaru koncertzālē Jūrmalā uz vienas skatuves satiksies Edžus cīņu biedri un talanta pārmantotāji. Īpašajā Edgara Liepiņa 95 gadu jubilejas lielkoncertā piedalīsies dziedātāji Zigfrīds Muktipāvels, Atis Ieviņš, aktieri Gunārs Placēns un Edgars Pujāts,  komponists Juris Kulakovs, grupa „Ārprāc’88” (Valdis Muktupāvels, Juris Sējāns, Leons Sējāns), trio "Oranžās" - Olga Stare, Inta Gudovska un Anita Levša, mūziķi Juris Kristons un Artis Orubs. Koncertā, kuru vadīs Edgara Liepiņa dēls Kristaps Liepiņš, skanēs dziesmas no koncertprogrammām, kas tapušas sadarbībā ar komponistiem Raimondu Paulu, Mārtiņu Braunu, Juri Kulakovu, un arī paša Edžus sarakstītās dziesmas. Atcerēsimies arī Edgara Liepiņa spilgtākās teātra un kino lomas. Uz tikšanos maijā!

Aktuāli! LEOPOLDŠTATE (režisors John Malkovich) ģimenes sāga Dailes teātra LZ 19:00

€ 15.-; 24.-; 31.-; 39.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
30/5/2024
oms Stopards
LEOPOLDŠTATE
Ģimenes sāga
No angļu valodas tulkojusi Laila Burāne
Dailes teātra Lielajā zālē no 15.09.2023.
30.05.24. Izrāde ar titriem angļu valodā. Iegādājoties biļetes, ērtākai titru lasīšanai
Leopoldštate ir Vīnes ebreju kvartāls. Tā ir plaukstoša apkaime 1899. gada nogalē, kad pie apvāršņa ir jauns laikmets un uz svētku vakariņām ir sapulcējusies liela ebreju intelektuāļu ģimene, kura dzīvo Austroungārijas jeb “lupatu deķa” impērijā. Valstī, kur sadzīvo slāvi, vācieši, ungāri un ebreji, pastāv trausls līdzsvars – vismaz tik ilgi, kamēr cilvēkos pastāv cilvēcība. Bet jaunais laikmets draud lietu kārtību mainīt. Daži no ģimenes mirs Kristāla nakts grautiņos, citi tiks aizvesti uz koncentrācijas nometnēm Polijā, citi uz Rīgas geto, vēl citi mirs nāves maršos ceļā no vienas nometnes uz otru.
Reiz Leopoldštatē un citos Vīnes kvartālos dzīvoja cilvēki, kam bija lemts izmainīt visas cilvēces priekšstatus par īstenību – no psihoanalīzes līdz ekonomikas teorijām. Tāpat arī 20. gadsimta ietekmīgāko avangarda mākslu un mūziku šeit radīja ebreju izcelsmes mākslinieki. Traģiski ironiskā kārtā Vīnē savu jaunību pavadīja arī Ādolfs Hitlers, bet Rīga, Baltija, Polija un Ukraina kļuva par daudzu ebreju smagā likteņa galējām pieturām. Abi Eiropas 20. gadsimta totalitārie režīmi, iznīcināja neatkarīgas valstis un pārvērta Austrumeiropu par beztiesisku zonu, kurā slepkavības tika veiktas industriālos apmēros.
Ģimenes gaitām sekosim līdz 1955. gadam, kad no kuplās saimes dzīvi būs palikuši tikai trīs. Mēs, skatītāji, zinām, kas šai ģimenei būs jāpieredz, bet viņi nākamo gadsimtu gaida ar cerību: “Es domāju, ka ir pienācis 20. gadsimts, bet gadsimti nav gadalaiki, kas atkārtojas. Pie Bābeles upēm mēs raudājām, bet tas laiks ir pagājis, tāpat kā viss, kas sekoja pēc tam – izraidīšanas, slaktiņi, dedzināšanas, asins apsūdzības, kā viduslaiki pagājuši – grautiņi, geto, dzeltenās zīmes… Tas viss ticis sarullēts un izmests kā vecs paklājs, jo Eiropa soļo uz priekšu.”
Sera Toma Stoparda pavisam nesen sarakstītā “Leopoldštate” ir viens no ievērojamākajiem un apspriestākajiem jaunāko laiku dramaturģijas darbiem. Autors pats uzskata, ka lugā ne tikai koncentrēti aprakstījis pats savas dzimtas likteni, bet arī izteicis desmitiem gadu uzkrāto radošo potenciālu. “Leopoldštate” stāsta par dzimtas izdzīvošanu cauri 20. gadsimta lielākajām cilvēces katastrofām.
“Leopoldštate” drosmīgi aplūko, ko nozīmē būt citādam – svešiniekam starp svešiniekiem ne tikai paša, bet arī citu acīs. Tā uzdod jautājumus par vēsturi – kā saglabāt savas saknes, kā nosargāt savu pašapziņu, kā izdzīvot mazai tautai, kad pasaule ir sajukusi prātā?
Izrādē piedalās BJC “Rīgas Skolēnu pils” teātra “Zīļuks” audzēkņi.
Režisors – Džons Malkovičs (John Malkovich), scenogrāfs – Pjērs-Fransuā Limbošs (Pierre-François Limbosch), kostīmu māksliniece – Birgita Hutere (Birgit Hutter), komponists – Timofejs Pastuhovs (Timofei Pastukhov), gaismu mākslinieks – Mārtiņš Jansons, režisora asistente – Diāna Kaijaka, scenogrāfa asistenti – Rūdolfs Bekičs, Sintija Jēkabsone, kostīmu mākslinieces asistente – Jurate Silakaktiņa, tulkojuma konsultante – Lolita  Tomsone
Lomās: Artūrs Skrastiņš (Hermanis), Lidija Pupure (Emīlija), Kristīne Nevarauska (Eva), Vita Vārpiņa (Gretla), Kārlis Arnolds Avots (Ludvigs), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Vilma), Imants Strads (Ernsts), Milēna Miškēviča (Hanna), Toms Veličko, Gustavs Gudris vai Emīls Juhans Bahmanis (Jakobs), Anete Krasovska (Nellija), Katrīna Griga, Adriāna Rozentāle vai Hermīne Bekiča (Sallija), Dārta Daneviča, Paula Cikota vai Emīlija Plone (Roza), Indra Briķe (Poldi), Lelde Dreimane (Jana), Klāvs Kristaps Košins (Frics), Madara Viļčuka (Hermīne), Gints Andžāns (Ārons), Ģirts Ķesteris (Kurts), Dainis Gaidelis (Zahs), Mārtiņš Upenieks (Oto), Andris Bulis (Pērsijs), Meinards Liepiņš, Edvards Bērziņš vai Artūrs Lazdāns (Leo), Kaspars Dumburs, Eduards Vārpiņš vai Artūrs Lazdāns (Nātans), Aldis Siliņš (Civiliedzīvotājs), Kārlis Inka vai Edvards Pauls Glāzītis (Pauli), Helēna Isajeva vai Evelīna Karele (Mimī), Džastina Šternberga vai Hermīne Bekiča (Bella), Gustavs Silnieks vai Ernests Goba (Heini)

Garantēts! GARDEROBISTI komēdija Nacionālā teātrī AZ 18:30

€ 32.-; 38.- + 6.05% + ceļš € 13.-
31/5/2024
Ir 2002. gada maijs. Nepilnu gadu pēc 11. septembra terorakta ir mainījusies pasaules izpratne par noteiktību, drošību un stabilitāti. Būtiski pieaug degvielas cenas. Valsti vada harizmātiskā Vaira Vīķe Freiberga. Marija Naumova uzvar Eirovīzijā. Notiek spraigas diskusijas par iestāšanos Eiropas Savienībā. Uz šo notikumu fona Latvijas Nacionālais teātris gatavojas apjomīgai renovācijai. Īsi pirms trupas pārcelšanās uz VEF Kultūras pili tiek izrādītas pēdējās Jāņa Lūsena un Māras Zālītes rokoperas "Sfinksa" izrādes. Kamēr iestudējuma skatītāji aizrauti klausās Ivara Stonina baritonā, teātra garderobē laiku īsina jauni, apjukuši un iemīlējušies garderobisti. Fatāla romantiska komēdija par mīklainiem nākotnes pareģojumiem, tikšanos pie piramīdām un biezo miglu, kurā vienmēr tinusies mūsu personiskā un globālā rītdiena.
 
Autors - Klāvs Mellis
Režisore - Paula Pļavniece
Lomās - Ainārs Ančevskis, Matīss Budovskis, Sandija Dovgāne vai Jana, Ļisova, Elizabete Milta

Jūnijs

Aktuāli! „NEMAZ NESMEJIES! TEĀTRA DIENAS KONCERS” Nacionālā teātrī LZ 19:00

€ 16.-; 20.-; 26.; 33.-; 38.- + 6.05% + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
5/6/2024
Politika iedvesmo pilsoņus lieliem darbiem, bet reizēm arī jokiem un parodijām. Tāda ir politiķu darba blakne. Teātra diena ir brīdis, kad pasmaidīt par saviem tautas kalpiem un pašiem par sevi. Koncerta pirmajā daļā iemetīsim skatu tuvākā un tālākā pagātnē, koncerta otrajā daļā – pievērsīsimies šodienai un varbūt pat trāpīsim nākotnē! Piedalās – Nacionālā teātra aktieri ar humora izjūtu un/vai vokālām prasmēm.
 
Režisors - Pauls Timrots
Lomās - Kaspars Aniņš, Gundars Grasbergs, Ģirts Jakovļevs, Normunds Laizāns, Juris Lisners, Mārcis Maņjakovs, Ieva Aniņa, Maija Doveika, Dita Lūriņa, Mārtiņš Brūveris, Ivars Kļavinskis, Voldemārs Šoriņš, Indra Burkovska, Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Liene Sebre

Aktuāli! „DAILES SVIESTS” (režisors Gints Andžāns) koncerts Dailes teātrī LZ 19:00

€ 15.-; 22.-; 29.-; 37.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
13/6/2024
DAILES SVIESTS
Aizdomīgi labas sezonas noslēguma koncerts
Dailes teātra Lielajā zālē 12., 13., 14., 15., 16. jūnijā
Šis ir pamatoti  optimistisks, muzikāls un iedvesmojošs stāsts par sezonu, kurā viss bija labi. Tik labi, ka aizdomīgi labi. Nevar būt, ka viss ir tik labi. Un vispār, ja pārāk ilgi ir labi, tad tas vairs nav labi, jo nav tāda teiciena kā – caur labi uz zvaigznēm. Ja tu gribi izaugsmi, tev vajag ērkšķus, vajag sarežģījumus, izaicinājumus, tev vajag izkāpt ārā no savas komforta zonas. Ja gribi piedzīvot strauju savas personības izaugsmi drošā un kontrolētā vidē, tad šī gada sviests ir sviests tieši tev.
Joprojām brīdinām, ka koncertā var piedalīties arī Andris Bulis.
Piedalās: Dailes teātra aktieri
Režisors – Gints Andžāns, dramaturgs – Artūrs Dīcis, muzikālais vadītājs – Juris Vaivods, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, horeogrāfe – Liene Grava, vokālās pedagoģes – Ilze Dzenīte, Ieva Kerēvica, kostīmu māksliniece – Beāte Rudzroga-Piņķe, gaismu mākslinieks – Niks Cipruss, video mākslinieki – Artūrs Gruzdiņš, Klāvs Skrastiņš

Aktuāli! „LATVIEŠU RAĶETES” izrāde 18:00 Liepājas teātris + ekskursija

€ 14.-; 16.-; 18.-; 20.-; 22.-; 25.- + ceļš € 38.- + ekskursija Biļetes jāizpērk līdz 11.04.
16/6/2024
Regnārs Vaivars • Režisors – Regnārs Vaivars
Dokumentāls varoņeposs
"Latviešu raķetes" ir izrāde, kurā skatītāji varēs ielūkoties Latvijas bobsleja vēsturē – režisors to veidojis, intervējot 21 bobslejam tuvu stavošu personu, veidojot savu skatījumu uz notikumiem.
Latvijas bobsleja pirmsākums meklējams 20. gadsimta 80. gados, kad inženieris un kamaniņu sporta treneris Rolands Upatnieks pilnīgi tukšā vietā (PSRS un Latvijā šāda sportaveida vēl nebija) radīja PSRS izlasi, kurā 95 procenti bija latvieši. Rolanda Upatnieka inženiera un menedžera talants radīja īstu revolūciju šajā 100 gadus vecajā sporta veidā – viņa projektētās kamanas, ko visā pasaulē sauca par "Latviešu raķetēm".
Izrādē tiks izmantotas arī mūsdienu tehnoloģijas, kas finiša sekundes spēj sadalīt tūkstoš daļiņās, bet vēl joprojām nespēj ielūkoties varoņu dvēseles noslēpumainajās virāžās. Tas būs dokumentāls varoņu eposs latviešu tautai un piemiņai mūžībā aizgājušajam Rolandam Upatniekam.
Kā uzsver režisors: "Šī izrāde nav par sportu, bet latviešu vīriešiem – LĀČPLĒŠIEM – tautas varoņiem. Latvieši var, varēja un varēs."
Dod, dieviņi, kalnā kāpti,
kalnā kāpti,
ne no kalna lejiņā…
Lomās: Mārtiņš Kalita, Valts Skuja, Kārlis Artejevs, Artūrs Irbe, Kārlis Ērglis, Hugo Puriņš, Armands Kaušelis, Kaspars Kārkliņš, Sandis Pēcis
Režisora asistents – Mārtiņš Kalita
Scenogrāfs – Valters Kristbergs
Kostīmu māksliniece – Madara Botmane
Horeogrāfs – Regnārs Vaivars
Gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis
Video mākslinieks – Dainars Albužis
Pirmizrāde 2024. gada 17. februārī

Jūlijs

Aktuāli! ELĪNA GARANČA UN DRAUGI. Diriģents Karels Marks Šišons Dzintaru koncertzāles Lielā zāle 20:00

€ 55.-; 75.-; 95.-; 115.-; 135.-; 175.- + ceļš 14.- Biļetes jāizpērk līdz 04.04.
8/7/2024
Kopš 2016. gada visu laiku labākā Latvijas operdziedātāja, mecosoprāns Elīna Garanča un kompānija “Art Forte” sadarbojas projektā “Elīna Garanča un draugi”, piedāvājot Dzintaru koncertzāles publikai patiesi brīnišķīgus koncertus – tajos ir uzstājušās gan pasaules operas zvaigznes, gan perspektīvi jauni dziedātāji, kurus gaida spoža karjera. Dmitrija Hvorostovska, Hiblas Gerzmavas, Olgas Peretjatko, Dmitro Popova, Džonatana Titelmana, Marinas Monso, Eri Nakamuras, Seokdžonga Beka uzstāšanās kopā projekta mākslinieciskā vadītāja Karela Marka Šišona diriģēto Festivāla orķestri sagādājušas spilgtus un neaizmirstamus iespaidus skatītājiem un klausītājiem. Cikla “Elīna Garanča un draugi” pasākumi neapšaubāmi ir kļuvuši par Jūrmalas vasaras koncertsezonas vizītkarti un vienu no spožākajām tās rotām.
Kopā ar Elīnu Garanču šogad uzstāsies izcils spāņu soprāns Serena Saensa un peruāņu tenors Ivans Giljermo Ajons-Rivass. Šis būs unikāls mūzikas pasākums, kurā klausītāji varēs baudīt talantīgo mākslinieku izcilus vokālos priekšnesumus. Koncerts ar Elīnu Garanču, Serenu Saensu un Ivanu Rivasu būs neaizmirstams pasākums visiem opermūzikas cienītājiem.

Garantēts!Transportā vēl ir brīvas vietas uz un no Siguldas HAUSER Rebel with a Cello / rokzvaigzne ar čellu STJEPANS HAUSERS no “2Cellos” Siguldas pilsdrupu estrāde 20:00

Biīetes izpārdotas! + ceļš Transportā vēl ir brīvas vietas uz un no Siguldas
10/7/2024
Pašā vasaras briedumā, 10. jūlijā, Siguldas gleznainajā pilsdrupu estrādē kopā ar grupu un orķestri uzstāsies viens no pasaulē slavenākajiem čellistiem Stepans Hausers. Par akadēmiskās mūzikas “slikto zēnu” dēvētais grupas “2Cellos” līdzdibinātājs izziņojis savu ilgi gaidīto soloturneju, kurai dots nosaukums “Rebel with a Cello”.
 
Tagad pazīstams kā vienkārši HAUSER, Stepans skatītājiem sola izcilu muzikālu izrādi, kurā nedalāmi savīsies čella superzvaigznes salūtam līdzīgā ekspresija ar viņa romantisko, pat lirisko šķautni. To visu papildinās uz liela ekrāna demonstrētas atbilstīgas videoprojekcijas.
 
Mūzikas nerātnais romantiķis savā koncertprogrammā iekļāvis visu, ko viņa pielūdzēji iepazinuši un iemīlējuši, – sākot no ārkārtīgi populārās kompozīcijas "Beach Party", līdz muzikālo sapņu ainavām "Alone Together".

Aktuāli! STŪRGALVIS - stand up komēdija ar Aināru Ančevski 19:00 ULBROKAS PĒRLE, Kultūras centrs

€ 18.-; 20.-; 25.- + ceļš € 14.- Biļetes jāizpērk līdz 16.04.
11/7/2024
“STŪRGALVIS"
stand-up komēdija
Dzīvesveida inventarizācija un emociju ventilācija divās daļās.
Jaunajā gadā Pannas Teātris skatītājiem piedāvās jaunu izrādi, stand-up komēdiju “Stūrgalvis” ar aktieri Aināru Ančevski galvenajā un vienīgajā lomā. Pēc vīrišķības testa veikšanas pazīstamajā komēdijā "Mačo", nu Ainārs kopā ar režisoru Juri Rijnieku un autori Justīni Kļavu pievērsīsies  aktuālai tēmai – dzīvošanai un izdzīvošanai mūsu skarbajā realitātē, lai saprastu, kur paliek mūsu nauda.
Jaunās izrādes varonis ir jauks puisis – vīrs, ģimenes galva un divu bērnu tēvs, tikai drusku stūrgalvīgs, jo dara darbu par pus velti un samierinās, jo šis darbs viņam patīk. Varbūt tas ir tāds savāds likums, ka normāli tiek apmaksāts tikai darbs, kas nenormāli riebjas, bet tas, kas patīk – nē?
- Rīt atkal uz to stulbo darbu jāiet... - šī ir visu laiku visbiežāk dzirdētā frāze svētdienas novakarēs.
Varbūt šis puisis ir dīvains, jo maksā nodokļus un pats arī tos aprēķina, pie tam pilnīgi par velti.
Viņš ir no tiem, kas rada prieku svētkos citiem, bet mājās mēģina sievai prezentēt pētījumu par mīlestības būtību: vai mīlas daudzumam ir loģiska saikne ar sievas kurpju pāru skaitu skapī?
Dzīvē viss griežas ap naudu. Tu esi tik vērts, cik daudz tev kas pieder. Un ja nu tev pieder tikai atziņa, ka var būt vēl sliktāk?
Aināra Ančevska latviešu puisis aicina pacelt pēcpusi no dīvāna un paskatīties, vai apkārt ir kas tāds, ko nevar izmērīt naudā, lai dzīvotu dzīvi sev un saviem mīļajiem un tam arī tērētu pilnīgi visu savu naudu.
Izrādes radošais sastāvs: 
Režisors un līdzautors Juris Rijnieks,
dramaturģe Justīne Kļava,
scenogrāfs Ivars Noviks un Izrāžu apvienības „Panna” komanda.
Izrādes garums ~2h. Izrāde 2 daļās ar starpbrīdi.

Aktuāli! JūrmalasJūrmalas festivāla atklāšana. Gēršvina Rapsodija, Ravēla Čigāniete un Karmenas fantāzija 20:00 Dzintaru Koncertzāle LZ

€ 20.-; 25.-; 30.-; 35.-; 40.-; 50.- Pens, sk, inv, st. 50 % atl! + ceļš 14.- Biļetes jāizpērk līdz 11.04.
15/7/2024
Dalībnieki:
Kristīne Balanas, vijole
Džūlians Džozefs (Julian Joseph, Apvienotā Karaliste), klavieres
Liepājas Simfoniskais orķestris
Diriģents Guntis Kuzma

Aktuāli! Jūrmalas Festivāls. Iveta Apkalna un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Dzintaru koncertzāles Lielā zāle 20:00

€ 15.-; 20.-; 25.-; 30.-; 35.-; 40.- Pens.; inv.; sk.; st. 50 % atl! + ceļš € 14.- Biļetes jāizpērk līdz 01.04.
17/7/2024
Piedalās: 
Iveta Apkalna, ērģeles
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris
Olli Mustonen, diriģents
Programmā:
Aleksandrs Ļadovs “Kikimora”
Fransiss Pulenks “Koncerts ērģelēm, stīgu orķestrim un timpāniem sol minorā”
Žans Sibēliuss 7. Simfonija un simfoniskā poēma “Somija”

Garantēts! Jūrmalas festivāls. Barselonas flamenko balets KARMENA 20:00 Dzintaru Koncertzāles Lielā zāle

€ 20.-; 25.-; 30.-; 35.-; 40.-; 50.- Pens, sk, inv, st. 50 % atl! + ceļš 14.- Biļetes jāizpērk līdz 11.04.
19/7/2024
Dalībnieki:
Barselonas Flamenko Balets (Barcelona Flamenco Ballet)
 
Programmā:
Žoržs Bizē

Aktuāli! Jūrmalas festivāls. GALĀ koncerts. Skaistākās operu ārijas 20:00 Dzintaru Koncertzāle Lielā zāle

€ 20.-; 25.-; 30.-; 35.-; 40.-; 50.- Pens, sk, inv, st. 50 % atl! + ceļš 14.- Biļetes jāizpērk līdz 10.04
20/7/2024

 

Dalībnieki: 
 
Aleksandrs Antoņenko, tenors
Inga Kalna, soprāns
Doroteja Bīnerte, mecosoprāns (Dorothee Bienert, Vācija)
Vitorio De Kampo, bass (Vittorio De Campo, Itālija)
Jūrmalas festivāla orķestris
Diriģents – Andrijs Jurkevičs (Andriy Yurkevych, Ukraina)

Aktuāli! Dž. Verdi operas TRAVIATA oriģināliestudējums / XXXI Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki Siguldas Pilsdrupu estrāde 21:00

€ 30.-; 40.-; 60.-; 80.-; 100.- + ceļš € 38.- Biļetes jāizpērk līdz 08.04.
27/7/2024
27.jūlijā plkst. plkst.21.00 gleznainajās Siguldas pilsdrupās izcilā itāļu komponista Dž.Verdi operas “Traviata” oriģināliestudējums.
Galvenajās lomās būs iespēja dzirdēt divas izcilas opermūzikas zvaigznes. Alfredo lomā iejutīsies visā pasaulē un Latvijā iemīļotā samtainā tenora tembra īpašnieks Dmytro Popovs (Ukraina) un Violetas lomā debitēs Maija Kovaļevska. Pārējās lomās LNO solisti – Rinalds Kandalincevs, Ilona Bagele, Brigita Čirkše, Krišjānis Norvelis, Andris Lapiņš, Juris Ādamsons, Viesturs Vītols, u.c.
Diriģents - Jānis Liepiņš
Režisore – Anta Priedīte
Scenogrāfs – Aigars Ozoliņš
Kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone
Video māksliniece – Ineta Sipunova
Horeogrāfe – Inga Krasovska,
Kormeistars – Gatis Langelfelds.

Piedalās festivāla koris un orķestris.

Garantēts! GALĀ koncerts / XXXI Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki Siguldas Pilsdrupu estrāde 18:00

€ 30.-; 40.-; 50.-; 60.-; 70.- + ceļš € 38.- Biļetes jāizpērk līdz 08.04.
28/7/2024
Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki noslēgsies svētdien, 28.jūlijā plkst.18.00 ar krāšņu Galā koncertu “Mūsu zeme - LATVIJA”, kurā uzstāsies 
Maija Kovaļevska, Jānis Apeinis, Ilona Bagele, Jūlija Vasiljeva, Dainis Skutelis, Andris Lapiņš, Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis, Vasiljeva, Dināra Rudāne, Dainis Medjaņiks (vijole) u.c.
Diriģents – Jānis Liepiņš.
Festivāla koris un orķestris.

Augusts

Aktuāli! GARDEROBISTI komēdija Nacionālā teātrī AZ 18:30

€ 32.-;38.- + 6.05% + ceļš € 13.- Aicinu pieteikties!
0/8/2024

Aktuāli! „Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos / В бальных туфельках по Сибирским снегам” izrāde M.Čehova Rīgas Krievu teātrī Lielā skatuve 19:00

€ 50.- Pens, sk, inv, st. 15 % atl! + ceļš € 13.- Biļetes jāizērk līdz 30.03.
8/8/2024
Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos
Pēc Sandras Kalnietes grāmatas motīviem
Pirmizrāde – 19.05.2023. (Lielā skatuve)
Ilgums – 1 stunda 50 minūtes (bez starpbrīža)
16+
Izrāde latviešu un krievu valodā, ar titriem krievu un latviešu valodā.
Radošā komanda:
Režisors Laura Groza
Scenogrāfs MAREUNROL'S
Kostīmu mākslinieks MAREUNROL'S
Dramaturgs Artūrs Dīcis
Tulkotājs Lina Ovčiņņikova
Videomākslinieks -8
Oriģinālmūzika Rūdolfs Dankfelds, Miķelis Putniņš
Gaismas Maksims Ustimovs
Izrādes vadītāja Inga Grams
Izrādē piedalās:
Ligita Inga Misāne-Grasberga
Emīlija u.c. Veronika Plotņikova
Milda, Jeļena, Marianna u.c. Olga Ņikuļina
Jānis, Aivars u.c.Rodions Kuzmins
Jānis, Aivars u.c. Anatolijs Fečins
Viktors, Aleksandrs u.c. Ivans Streļcovs
Izrāde ir patiess stāsts par vienas ģimenes vairākām paaudzēm, kas piedzīvojušas vienu no baisākajiem totalitārā režīma noziegumiem – 1941. un 1949. gada izsūtīšanas no toreizējās Padomju Latvijas uz Sibīriju. Deportācijām pakļauto stāsti ir tik līdzīgi – mainās darbojošās personas, bet izsūtījuma laiks, vieta, beztiesiskums ir tie paši. Aukstajos Sibīrijas plašumos spēja izdzīvot tie, kuri sirdī nesa cilvēkmīlestību un ticību atgriešanās brīnumam.

Aktuāli! „MEISTARS UN MARGARITA” izrāde Dailes teātrī LZ 19:00

€ 16.-; 25.-; 32.-; 40.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
20/8/2024
Pēc Mihaila Bulgakova
MEISTARS UN MARGARITA
Dailes teātra Lielajā zālē no 22.03.2024.
Ko darīt, ja pilsētā ierodas pats nelabais? Vai lūgties un cerēt uz žēlastību? To cilvēki Bulgakova romānā nedara, jo viņiem nelabā ierašanās šķiet kā jauna iespēja tikt pie priekšrocībām un augstāka statusa, daži pat cer uz paaugstinājumu vai lielāku dzīvokli. Visi tur viens otru aizdomās par sadarbošanos, par glaimiem un absolūtu oportūnismu. Un vai gan tas nav bezgala cilvēciski? Tās izskatās kā biroja mazās varas spēlītes, jo neviens nekam augstākam par varu vairs netic. Vienīgais, par ko visi var vienoties, ir tas, ka Dieva nav.
Sātans apbur pilsētas iedzīvotājus, pamodina mirušos un sarīko balli. Beigās pār visu totalitāro un ļauno uzvarēs draudzība un mīlestība. Tas gan būs pēc nāves. Bulgakovs joprojām spēj uzdot pareizos jautājumus – kāpēc ateisms nestrādā, kāpēc patiesības vienmēr ir vairākas. Viņa darbi ir aktuāli, mūsdienīgi un izārda pa vīlēm mūsu postnormālo laikmetu. Un līdz pat šodienai romāna “Meistars un Margarita” lasītājs tiek pakļauts slazdam: tajā viegli var ieiet, bet no tā nekad nevar izkļūt.
Nekaunīgs ģēnija radītprieks un vienlaikus rūgtums par pasauli, kurā vienīgais ierocis cīņā pret ierēdņiem un oportūnistiem ir smalka domāšanas kultūra. Tas ir universāls ierocis pret cilvēcisku un patiesu attiecību sairšanu. Tas nav mainījies, lai gan ar vārdiem vien šodien vairs nepietiek.
Lomās: Gints Andžāns, Kārlis Arnolds Avots, Arturs Krūzkops, Gints Grāvelis, Katrīna Griga, Meinards Liepiņš, Mārtiņš Meiers, Kaspars Dumburs, Artūrs Skrastiņš, Toms Veličko, Milēna Miškēviča, Niklāvs Kurpnieks, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Aldis Siliņš, Imants Strads, Dainis Gaidelis, Madara Viļčuka
Dramatizējuma autori, režisori, scenogrāfi, kostīmu un video mākslinieki – Tīts Ojaso (Tiit Ojasoo)Ene-Līsa Sempere (Ene-Liis Semper), horeogrāfs – Jiri Naels (Jüri Nael), komponists – Timofejs Pastuhovs, gaismu mākslinieks – Jussi Ruskanens (Jussi Ruskanen), režisora asistente – Diāna Kaijaka

Aktuāli! KODIENS koncertizrāde Dailes dārzs 19:00

€ 25.-; 30.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
27/8/2024
Čārlzs Bukovskis
KODIENS
Koncertizrāde
Dailes dārzs
Pirmizrāde - 2024.gada 1.jūnijs
Aiz dzelzs priekškara. Vien dažus kvartālus no Holivudas. Kāds vāciešu izcelsmes vīrietis klabina rakstāmmašīnu. Viņa mutes kaktiņā kūp cigarete. Viņam priekšā nolikta viskija glāze. Viņš no rīta dosies uz pasta nodaļu, bet kolēģi pat nav pamanījuši viņa eksistenci. Viņa sievietes aizlaižas pirms viņš ir paspējis pamosties. Viņa mati jau ir sirmi, bet viņš turpina rakstīt – bez cerībām uz atzinību. Par bāriem, kur greizsirdīgi vīrieši izcīna sieviešu uzmanību. Par vientuļniekiem, kuri pat nāves briesmu priekšā uzspļauj savam liktenim. Neviens vēl nezina, ka šis svešinieks, viņa bohēmiskais dzīvesveids un viņa bezrūpība uzrunās pūļus, viņa dzejas lasījumi kļūs par “must-see” notikumiem, viņa scenārijus Holivuda, kura neko par viņu vēl nezina, pārvērtīs lielbudžeta filmās. Tas ir stāsts par Čārlzu Bukovski – rakstnieku, kurš uz sava kapa lika uzrakstīt “Nemēģini”. Viņš zināja, ka vai nu viņš dzīvo vai mirst, bet nekad nebūs kā lielākā daļa – par rēķiniem un ģimenes viesībām uztraukti pusdzīvi ikdienas miroņi. Čārlzs Bukovskis un viņa “Kodiens” liek apsvērt – varbūt mēs savās dzīvēs pārāk daudz cenšamies un par maz dzīvojam.
Koncertizrādē piedalās muzikālā apvienība “Uzvaras bulvāris”.
Lomās: Ērika Eglija-Grāvele, Gints Grāvelis, Juris Bartkevičs
Režisors - Juris Jonelis, Dramaturgs - Matīss Gricmanis, Scenogrāfe un Kostīmu māksliniece - Austra Sniķere, Muzikālais vadītājs - Juris Vaivods, Gaismu mākslinieks - Reinis Zalte

Aktuāli! "SPĪDOLAS NAKTS” izrāde pēc Raiņa Dailes teātrī LZ 19:00

€ 15.-; 22.-; 29.-; 37.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 04.04.
29/8/2024
Pēc Raiņa
SPĪDOLAS NAKTS
Raganu medības
Dailes teātra Lielajā zālē no 16.11.2023.
Raiņa pirmā lielā simbolu drāma bija “Uguns un nakts”, kurā revolūcijas un brīvības idejas tika ietērptas pasakainās Lāčplēša un viņa pretinieces Spīdolas runās. Rainis iecerēja tai divus turpinājumus, no kuriem pabeidza tikai vienu. Gadu pirms savas nāves savā lugā “Rīgas ragana” autors brīdināja par briesmām, kas Latvijai draud, ja Lāčplēša pēcteči vieglprātīgi noticēs Austrumu solījumiem. “Rīgas ragana” bija dzejnieka pirmsnāves pareģojums – tā bija viņa pēdējā lielā luga. Tajā izsacītā brīdinājuma spēku pastiprina dzejnieka noslēpumainā nāve. Vieni saka, ka vainojama ielaista slimība, citi – ka politiskās intrigas bija dzejnieku novedušas līdz sirdstriekai. Vēl kāds apsūdzēja ārstu, kurš Rainim deva jaunību atjaunojošās zāles. Vairāku Raiņa lugu inscinētājs Smiļģis apgalvoja, ka neviens no mums īsti nezina, kā Rainis nomira. Raiņa pēdējā fotogrāfijā ir redzams, ka gultai līdzās dzejnieks turējis revolveri. No kā viņš baidījās? Vai tās nevarētu būt bailes no paša radītajiem nacionālajiem varoņiem? Lāčplēsis taču nevienam nepiedotu pat neapzinātu kolaboracionismu, un Spīdola nodevējus izbaroja pūķim! Vienīgā cerība ir viņu abu meita Dedze, kura, pēc nostāstiem, mīlot pat ienaidniekus.
Lomās: Arturs Krūzkops (Rainis), Artūrs Skrastiņš (Līkcepure), Ieva Segliņa (Spīdola), Dārta Daneviča (Laimdota), Kaspars Dumburs (Lāčplēsis), Mārtiņš Meiers (Melnais Bruņinieks), Katrīna Griga (Dedze), Toms Veličko (Kangars), Indra Briķe (Aspazija), Juris Bartkevičs (Andrejs Pumpurs), Imants Strads (Andrievs Niedra), Meinards Liepiņš (Fallijs), Madara Viļčuka (Žagata), Marta Lovisa Jančevska (Cielava), Olga Dreģe vai Lidija Pupure (Anniņa)
Režisors – Viesturs Kairišs, dramaturgs – Matīss Gricmanis, scenogrāfe – Ieva Jurjāne, kostīmu māksliniece – Baiba Litiņa, komponists – Uģis Prauliņš, gaismu mākslinieks - Reinis Zalte, horeogrāfe - Renāta Pjotrovska-Ofrē (Renata Piotrowska-Auffret), scenogrāfes asistente - Dana Deineko

Septembris

Aktuāli! „PĪTERS PENS SAIET SVIESTĀ” komēdija 19:00 Dailes teātrī LZ

€ 12.-; 20.-; 30.-; 40.- + celš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
3/9/2024
Henrijs Luiss, Džonatans Seiers, Henrijs Šīlds
PĪTERS PENS SAIET SVIESTĀ
Komēdija
Dailes teātra Lielajā zālē no 19.01.2024.
Dailes teātris sadarbībā ar “Mischief Worldwide Ltd.” piedāvā teātra “The Mischief Theatre” iestudējumu "Pīters Pens saiet sviestā".
Uz Dailes teātra skatuves atgriežas Kornlijas Politehnikuma drāmas pulciņš, šoreiz visai ģimenei paredzētā iestudējumā par zēnu, kurš nevēlējās pieaugt. Skatītāju jau iemīļotie aktieri, kuri izmeklēja slepkavību Haveršamas muižā un salaida visu pilnīgā sviestā, nu ir izveidojuši jaunu izrādi. Leģendārā Pītera Pena un viņa ienaidnieka Kapteiņa Āķa cīņas karstumā viss atkal juks un bruks, bet mīlestība starp Vendiju un Pīteru būs tikpat īsta, kā pasakā.
Jaunās izrādes panākumi turpina galvu reibinošo ceļu pie skatītājiem visā pasaulē. Izrāde “Pīters Pens saiet sviestā” iestudēta daudzās pasaules valstīs un piedzīvojusi ekranizāciju arī prestižajā “BBC” kanālā kā Ziemassvētku speciālizlaidums. Dailes teātrī būs redzams oriģinālā uzveduma precīzs pārlikums no Londonas Vestenda – tā veidošanā ir iesaistīti īpašo efektu veidotāji no britu sadarbības partneriem, un tā iestudēšanu pārraudzīs “The Mischief Theatre” pārstāvis, režisors Freds Grejs.
Lomās: Lauris Subatnieks (Kriss), Andris Bulis (Roberts), Gints Grāvelis (Francis), Anete Krasovska (Sandra), Artis Robežnieks (Deniss), Gints Andžāns (Makss), Kristīne Nevarauska (Annija), Klāvs Kristaps Košins (Trevors), Niklāvs Kurpnieks (Džonatans), Marta Lovisa Jančevska (Lūsija), Dainis Gaidelis (Māceklis), Madara Viļčuka (Mācekle)
Režisors – Freds Grejs (Fred Gray), scenogrāfs – Saimons Skalions (Simon Scullion), kostīmu mākslinieks – Roberto Surače (Roberto Surace), gaismu mākslinieks – Mets Haskinss (Matt Haskins), komponisti – Robs Falkoners, Ričards Beikers (Rob Falconer, Richard Baker), skaņas dizainere – Ella Vālstrema (Ella Wahlström)

Aktuāli! LEOPOLDŠTATE (režisors John Malkovich) ģimenes sāga Dailes teātra LZ 19:00

€ 15.-; 22.-; 29.-; 37.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
20/9/2024
Toms Stopards
LEOPOLDŠTATE
Ģimenes sāga
No angļu valodas tulkojusi Laila Burāne
Dailes teātra Lielajā zālē no 15.09.2023.
20.09.24. Izrāde ar titriem angļu valodā. Iegādājoties biļetes, ērtākai titru lasīšanai iesākām izvēlēties sēdvietas, sākot no 7. rindas līdz zāles beigām/
Leopoldštate ir Vīnes ebreju kvartāls. Tā ir plaukstoša apkaime 1899. gada nogalē, kad pie apvāršņa ir jauns laikmets un uz svētku vakariņām ir sapulcējusies liela ebreju intelektuāļu ģimene, kura dzīvo Austroungārijas jeb “lupatu deķa” impērijā. Valstī, kur sadzīvo slāvi, vācieši, ungāri un ebreji, pastāv trausls līdzsvars – vismaz tik ilgi, kamēr cilvēkos pastāv cilvēcība. Bet jaunais laikmets draud lietu kārtību mainīt. Daži no ģimenes mirs Kristāla nakts grautiņos, citi tiks aizvesti uz koncentrācijas nometnēm Polijā, citi uz Rīgas geto, vēl citi mirs nāves maršos ceļā no vienas nometnes uz otru.
Reiz Leopoldštatē un citos Vīnes kvartālos dzīvoja cilvēki, kam bija lemts izmainīt visas cilvēces priekšstatus par īstenību – no psihoanalīzes līdz ekonomikas teorijām. Tāpat arī 20. gadsimta ietekmīgāko avangarda mākslu un mūziku šeit radīja ebreju izcelsmes mākslinieki. Traģiski ironiskā kārtā Vīnē savu jaunību pavadīja arī Ādolfs Hitlers, bet Rīga, Baltija, Polija un Ukraina kļuva par daudzu ebreju smagā likteņa galējām pieturām. Abi Eiropas 20. gadsimta totalitārie režīmi, iznīcināja neatkarīgas valstis un pārvērta Austrumeiropu par beztiesisku zonu, kurā slepkavības tika veiktas industriālos apmēros.
Ģimenes gaitām sekosim līdz 1955. gadam, kad no kuplās saimes dzīvi būs palikuši tikai trīs. Mēs, skatītāji, zinām, kas šai ģimenei būs jāpieredz, bet viņi nākamo gadsimtu gaida ar cerību: “Es domāju, ka ir pienācis 20. gadsimts, bet gadsimti nav gadalaiki, kas atkārtojas. Pie Bābeles upēm mēs raudājām, bet tas laiks ir pagājis, tāpat kā viss, kas sekoja pēc tam – izraidīšanas, slaktiņi, dedzināšanas, asins apsūdzības, kā viduslaiki pagājuši – grautiņi, geto, dzeltenās zīmes… Tas viss ticis sarullēts un izmests kā vecs paklājs, jo Eiropa soļo uz priekšu.”
Sera Toma Stoparda pavisam nesen sarakstītā “Leopoldštate” ir viens no ievērojamākajiem un apspriestākajiem jaunāko laiku dramaturģijas darbiem. Autors pats uzskata, ka lugā ne tikai koncentrēti aprakstījis pats savas dzimtas likteni, bet arī izteicis desmitiem gadu uzkrāto radošo potenciālu. “Leopoldštate” stāsta par dzimtas izdzīvošanu cauri 20. gadsimta lielākajām cilvēces katastrofām.
“Leopoldštate” drosmīgi aplūko, ko nozīmē būt citādam – svešiniekam starp svešiniekiem ne tikai paša, bet arī citu acīs. Tā uzdod jautājumus par vēsturi – kā saglabāt savas saknes, kā nosargāt savu pašapziņu, kā izdzīvot mazai tautai, kad pasaule ir sajukusi prātā?
Izrādē piedalās BJC “Rīgas Skolēnu pils” teātra “Zīļuks” audzēkņi.
Režisors – Džons Malkovičs (John Malkovich), scenogrāfs – Pjērs-Fransuā Limbošs (Pierre-François Limbosch), kostīmu māksliniece – Birgita Hutere (Birgit Hutter), komponists – Timofejs Pastuhovs (Timofei Pastukhov), gaismu mākslinieks – Mārtiņš Jansons, režisora asistente – Diāna Kaijaka, scenogrāfa asistenti – Rūdolfs Bekičs, Sintija Jēkabsone, kostīmu mākslinieces asistente – Jurate Silakaktiņa, tulkojuma konsultante – Lolita  Tomsone
Lomās: Artūrs Skrastiņš (Hermanis), Lidija Pupure (Emīlija), Kristīne Nevarauska (Eva), Vita Vārpiņa (Gretla), Kārlis Arnolds Avots (Ludvigs), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Vilma), Imants Strads (Ernsts), Milēna Miškēviča (Hanna), Toms Veličko, Gustavs Gudris vai Emīls Juhans Bahmanis (Jakobs), Anete Krasovska (Nellija), Katrīna Griga, Adriāna Rozentāle vai Hermīne Bekiča (Sallija), Dārta Daneviča, Paula Cikota vai Emīlija Plone (Roza), Indra Briķe (Poldi), Lelde Dreimane (Jana), Klāvs Kristaps Košins (Frics), Madara Viļčuka (Hermīne), Gints Andžāns (Ārons), Ģirts Ķesteris (Kurts), Dainis Gaidelis (Zahs), Mārtiņš Upenieks (Oto), Andris Bulis (Pērsijs), Meinards Liepiņš, Edvards Bērziņš vai Artūrs Lazdāns (Leo), Kaspars Dumburs, Eduards Vārpiņš vai Artūrs Lazdāns (Nātans), Aldis Siliņš (Civiliedzīvotājs), Kārlis Inka vai Edvards Pauls Glāzītis (Pauli), Helēna Isajeva vai Evelīna Karele (Mimī), Džastina Šternberga vai Hermīne Bekiča (Bella), Gustavs Silnieks vai Ernests Goba (Heini)

Aktuāli! „ZIEMAS PASAKA” izrāde pēc V.Šekspīta Dailes teātrī LZ 19:00

€ 16.-; 25.-; 32.-; 40.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
24/9/2024
Pēc Viljama Šekspīra
ZIEMAS PASAKA
Dailes teātra Lielajā zālē no 23. maija
Kā saka režisors, tad “Ziemas pasaka” ir Šekspīra ārprātīgākā un neparedzamākā luga. Šekspīrs savus “Ziemas pasakas” tēlus ietērpa Sicīlijas un Bohēmijas karaļu mantijās, bet novelkot tās – paliek vien stāsts par dziļu greizsirdību, no kuras pasargāts nav neviens. Lielais bards ir dziļi un asprātīgi fiksējis apkārtējo dzīvi, bet mūsdienu britu režisors Džefs Džeimss adaptējis Šekspīra lugu mūsdienām un tajā mums jautā – kāda ir greizsirdības cena? Intrigas, iedomas un jautājumi par cilvēku dabu vieno šo iestudējumu. Tas ir stāsts par to, kā cilvēki pieaug, iemīlas, bet tad, kā jau pasakā, viņus reizēm apēd lāči… Izrāde aizraus ar neparedzamām sižeta virāžām un saspēlēm starp skaisto, briesmīgo un uzjautrinošo.
Lomās: Arturs Krūzkops, Mārtiņš Meiers, Katrīna Griga, Klāvs Kristaps Košins, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Madara Viļčuka, Kārlis Arnolds Avots, Indra Briķe, Andris Bulis, Dainis Gaidelis, Anete Krasovska, Niklāvs Kurpnieks, Marta Lovisa Jančevska, Milēna Miškēviča
Režisors un autors – Džefs Džeimss (Jeff James), scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Rozanna Vaiza (Rosanna Vize), dramaturgs - Džeimss Jītmens (James Yeatman), skaņu mākslinieks - Kīrans Džeimss Lukass (Kieran James Lucas), gaismu mākslinieks - Ādams Silvermens (Adam Silverman), horeogrāfe – Anna Abalikhina, video mākslinieks – Jakubs Lehs (Jakub Lech)

Aktuāli! „ZILĀ LAPSA” piedzīvojumu izrāde ģimenei Dailes teātrī LZ 19:00

€ 12.-; 20.-; 30.-; 40.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
26/9/2024
Jonas Tertelis
ZILĀ LAPSA
Lielā zāle
Piedzīvojumu izrāde ģimenei
Pirmizrāde - 2024.gada 13.septembrī
“Zilā lapsa” ir animācijas iedvesmota izrāde, kas aicina skatītājus doties pasakainā ceļojumā un vieglā un drošā veidā iepazīt to, kas slēpjas pasaku ēnas pusē. Tas ir stāsts, kas ļaus piedzīvot neiedomājamu pasauli un sekot varoņu gaitām ceļā uz pašatklāsmi.
Četrpadsmitgadīgajai Annai uzdāvina amuletu – zelta valriekstu. Ēst to nedrīkst, atdāvināt nebūtu pieklājīgi, un neko citu ar to iesākt arī šķietami nevar. Tomēr viņai tas ir pats vērtīgākais dārgums – pat ja tas nav no īsta zelta un tam nav nekādu burvju spēju. Tāpēc Annas zaudējums ir sāpīgs, kad atklājas, ka amulets ir pazudis. 
Anna jau ir pieaugusi un pat vairs netic brīnumainiem priekšmetiem, bet viņai rodas izdevība atgūt burvju amuletu. Viņai tikai jādodas uz Septiņu vēju valstību, kur dusmīgi dievi sargā lielus noslēpumus un kur Mežam ir tūkstoš acu. Šīs valstības sargātāja ir zila lapsa.
Jonas Tertelis ir lietuviešu režisors, kurš strādā ar kolektīvā radītiem stāstiem. Tie vienmēr uzrunā ar formas un satura mijiedarbību. Izrādē “Zilā lapsa” būs skatāmas īpaši izrādei veidotas Reiņa Pētersona animācijas.
Lomās: Arturs Krūzkops, Lauris Subatnieks, Katrīna Griga, Klāvs Kristaps Košins, Milēna Miškēviča, Mārtiņš Meiers, Ieva Segliņa, Madara Viļčuka, Andris Bulis, Anete Krasovska
Režisors - Jonas Tertelis

Aktuāli! „RETRĪTS” komēdija Dailes teātrī LZ 19:00

€ 15.-; 22.-; 29.-; 37.- + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 05.04.
27/9/2024
17:00 izbraukšana no Jelgavas
Maikls Vinns
RETRĪTS
Komēdija
Lielajā zālē no 17. decembra 
Pieci draugi un iepriekšējā naktī iepazīta rotaslietu veikala pārdevēja satiekas pamestā muižas ēkā, lai kopīgi svinētu Jaungadu. Muiža ir skaisti atjaunota un izveidota kā patvērums tiem, kuriem ikdienas troksnis un kņada ir kļuvusi par skaļu. Draugi sen nav tikušies, kaut kādreiz bija nešķirami. Viņi visi cenšas izskatīties veiksmīgi, kaut dzīve katram metusi savus izaicinājumus. 
Rakstniece Keita nesen šķīrusies no vīra, arhitekts Daniels karjerā sasniedzis daudz, bet vēl joprojām interneta portālos meklē mīlestību. Bens tikai iepriekšējā naktī iepazinies ar Lauru un paņēmis viņu līdzi uz svinībām kā savu saderināto. Karls ir aktieris, kuru visi zina tikai pēc lomas kādā kafijas reklāmā, toties viņa sieva Rebeka reiz saņēmusi prestižo BAFTA balvu. Tagad viņu dzīve rit tikai ap abu kopīgajiem diviem bērniem. 
Svinības un kopīgā iedzeršana liek atklāties katra patiesajiem sapņiem, kas tikuši nostumti malā. Kaut gan visiem ir savi pārdzīvojumi, viņiem vēl nāksies atklāt arī to, ka pamestajā muižā patiešām dzīvo spoks. 
Lugas “Jaungada retrīts” (oriģinālā “The Priory”) panākumi sākušies 2008. gadā Londonas Karaliskā galma teātrī (Royal Court theatre), bet vēl joprojām tās iestudējumi liek cilvēkiem smieties daudzās pasaules valstīs. Luga saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kategorijā “Labākā jaunā komēdija”.
Lomās: Kristīne Nevarauska (Keita), Gints Andžāns (Daniels), Lelde Dreimane (Laura), Gints Grāvelis (Bens), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Rebeka), Artūrs Skrastiņš vai Lauris Subatnieks (Karls), Niklāvs Kurpnieks (Ādams)
Režisors – Gatis Šmits

Oktobris

Garantēts! „MĪLAS DZĒRIENS” G.Doniceti opera LNO 19:00

€ 15.-; 18.-; 23.-; 28.-; 35.-; 43.-; 50.- Pens.;inv.;sk.;st. 15 % atl! + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 02.04.
17/10/2024
Gaetāno Doniceti
MĪLAS DZĒRIENS
opera
2 cēlieni
Pirmizrāde: 23.05.2024
RADOŠĀ KOMANDA
Mārtiņš Ozoliņš
Muzikālais vadītājs un diriģents
Svens Ēriks Behtolfs
Režisors
 Džūlians Kraučs
Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks
 Māris Sējāns
Gaismu mākslinieks
LOMĀS
Adīna: Jūlija Vasiļjeva
Nemorīno: Mihails ČuļpajevsDainis Kalnačs
Belkore: Rinalds KandalincevsRihards Millers
Dulkamara: Pēters KalmansRihards Mačanovskis
Džaneta: Ļubova KaretņikovaKatrīna Paula Felsberga
PAR IZRĀDI
Nemorīno ir neprātīgi iemīlējies Adīnā, taču nespēj saņemt drosmi, lai atzītos jūtās. Ak, ja vien būtu tāds burvju dzēriens, kas atvērtu skaistās Adīnas acis un ļautu viņai saskatīt Nemorīno mīlestību! Ceļojošā tirgoņa Dulkamaras krājumos vajadzīgais atrodas, tomēr dzēriena radītais efekts nav gluži tāds, kādu Nemorīno vēlētos. Jautrie pārpratumi operā liek secināt, ka patiesa mīlestība ir debešķīgs spēks, kas pārvar visus šķēršļus.  
Gaetāno Doniceti komiskās operas Mīlas dzēriens pirmizrāde notika 1832. gadā Milānā. Latvijas Nacionālajā operā šī opera tiek iestudēta trešo reizi.
Izrādes valoda: itāļu
Tulkojums titros: latviešu, angļu

Aktuāli! “PIE ZILĀS DONAVAS” balets LNO 18:00

€ 15.-; 18.-; 23.-; 28.-; 35.-; 43.-; 50.- Pens, sk, inv, st. 15 % atl! + Ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk šodien!
20/10/2024
LNO balets “PIE ZILĀS DONAVAS”
Johana Štrausa mūzika balets trīs cēlienos
Muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš
Horeogrāfs Aivars Leimanis
Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ināra Gauja

Valšu karaļa Johana Štrausa brīnišķīgā mūzika iedvesmojusi romantisku baletu par izvēli starp mīlestību un skatuvi, sapņiem un realitāti. Pirmo reizi Rīgā Pie zilās Donavas tika uzvests 1957. gadā; 60 gadu laikā tas vairakkārt atjaunots un kļuvis par daļu no Latvijas baleta zelta fonda. Iestudējums tapis par godu šī baleta iestudētājas, leģendārās baletdejotājas, baletmeistares un pedagoģes Helēnas Tangijevas-Birznieces jubilejai.
 
LOMĀS
Franciska: Elza LeimaneBaiba KokinaSabīne StrokšaAlise Prudāne-Spridzāne
Annele: Annija Kopštāle, Jolanta LubējaJūlija BrauereLaine Paiķe
Francis: Raimonds MartinovsViktors Seiko
 

Novembris

Aktuāli! Š.Guno opera „FAUSTS” LNO 19:00

€ 15.-; 18.-; 23.-; 28.-; 35.-; 43.-; 50.- Pens.;inv.;sk.;st. 15 % atl! + ceļš € 13.- Biļetes jāizpērk līdz 02.04.
13/11/2024
Šarls Guno
FAUSTS
opera
Ilgums: 3 h 40 min.
Cēlieni: 3 cēlieni
Pirmizrāde: 30.09.2016
RADOŠĀ KOMANDA
Arvo Volmers
Diriģents
 Mārtiņš Ozoliņš
Diriģents
 Aiks Karapetjans
Režisors
 Kristaps Skulte
Scenogrāfs
 Kristīne Pasternaka
Kostīmu māksliniece
 AJ Vaisbārds
Gaismu mākslinieks
 Artis Dzērve
Video mākslinieks
 Linda Mīļā
Horeogrāfe
LOMĀS
Margarēta: Jūlija VasiļjevaInga Šļubovska-Kancēviča
Fausts: Raimonds BramanisArtjoms Safronovs
Mefistofelis: Tads GirininksRihards Mačanovskis
Valentīns: Jānis ApeinisRinalds Kandalincevs
Zībelis: Irma PavāreLaura Grecka
Vecais Fausts: Armands Siliņš-BergmanisAndris Kipļuks
Marta: Ilona BageleIrma Pavāre
Vāgners: Juris ĀdamsonsKalvis Kalniņš
PAR IZRĀDI
Doktoru Faustu māc izmisums par velti nodzīvotiem gadiem. Noslēpumainais Mefistofelis sola piepildīt visas sirmā zinātnieka vēlēšanās, ja pretim saņemtu Fausta dvēseli... Šarla Guno opera, kuras sižetu iedvesmojusi Johana Volfganga Gētes slavenā traģēdija, pirmizrādi piedzīvoja 1859. gadā Parīzē. Režisors Aiks Karapetjans iestudējumu veidojis vēlīnās gotikas estētikā, izmantojot arī vācu ekspresionisma stila mēmā kino paņēmienus. 
Izrādes valoda: franču
Tulkojums titros: latviešu, angļu
SATURS
I CĒLIENS
Garajā zinātnieka mūžā Fausts nav spējis atklāt pasaules lietu un parādību savstarpējo sakarību, to visdziļāko jēgu. Pienācis vecums, nespēks, zudusi ticība dzīvei.
Aust jauna diena. Bet kāda jēga turpināt šo nezināšanas un bezcerības pilno dzīvi? Tikai indes kauss spēj Faustu atbrīvot no visām šaubām.
Skan ausīs senās dziesmas un kavē izdzert nāves zāles. Varbūt lūgt Dievu? Bet vai Dievs spēs atdot jaunību? Fausts nolād dzīvi, sapņus un maldus; izmisumā viņš sauc palīgā pašu nelabo.
Pēkšņi parādās Mefistofelis. Viņš ir gatavs pakalpot: bagātību, slavu, varu? Kam gan Faustam tas viss? Viņš vēlas būt jauns, lai atkal spētu mīlēt.
Mefistofelis sola izpildīt zinātnieka vēlēšanos un kalpot viņam zemes virsū, bet ar noteikumu, ka Fausta dvēsele ellē piederēs nelabajam. Fausts vilcinās parakstīt līgumu. Tad Mefistofelis izsauc Margarētas tēlu. Meitenes daiļuma apburts, vecais zinātnieks tver Mefistofeļa sniegto kausu un pārvēršas spēkpilnā jauneklī.
Svētku dienā laukumā aiz pilsētas mūriem pulcējas ļaudis. Skan joki un smiekli. Tikai Margarētas brālis Valentīns sadrūmis – viņam jādodas karā un jāatstāj māsa gluži viena. Viņš lūdz Dievu, lai tas Margarētu pasargā no visa ļaunā. Valentīna draugs Zībelis sola meiteni sargāt un aizstāvēt.
Laukumā parādās Mefistofelis un Fausts. Mefistofelis dziesmā daudzina visvareno zeltu, kas valda pār ļaužu prātiem. Pēc tam pareģo Vāgneram un Valentīnam drīzu nāvi, bet Zībeli brīdina nesniegt Margarētai ziedus, jo tie viņa rokās novītīs. Margarētai viņš uzsauc divdomīgu tostu. Draugus sanikno Mefistofeļa pareģojumi un Margarētas apvainošana, bet Valentīna zobens salūst pret elles kalpa burvju varu. Nelabo spēj savaldīt vienīgi krusta zīme.
Fausts nepacietīgi gaida apsolīto tikšanos ar Margarētu. Viņai parādoties, Fausts piedāvā tai savu roku, bet Margarēta to noraida. Mefistofelis solās palīdzēt Faustam iekarot kautrās meitenes sirdi.
II CĒLIENS
Margarētas dārzā ienāk viņas pielūdzējs Zībelis. Mefistofeļa pareģojums piepildās – Zībeļa rokās novīst Margarētai plūktie ziedi. Ierodas arī Mefistofelis un Fausts un atnes šķirstiņu ar dārgām rotām. 
Margarēta atkal sastapusi to pašu daiļo jaunekli, kurš viņu pirmo reizi uzrunāja svētku laukumā. Meiteni satrauc šīs tikšanās.
Margarēta pamana Zībeļa noliktās puķes, bet zem tām atrod šķirstiņu.  Pārāk liels ir kārdinājums, un viņa sāk to aplūkot.
Dārzā ienāk kaimiņiene Marta un ierauga Margarētu, rotām izgreznojušos.
Parādās Mefistofelis un Fausts. Mefistofelis atnes Martai bēdu vēsti – viņas vīrs kritis kaujā. Bet vieglprātīgā atraitne par to ilgi neskumst. Mefistofeļa glaimu apmāta, viņa aiziet kopā ar to pastaigāties. Margarēta paliek vienatnē ar Faustu.
Fausta kvēlā mīla dziļi saviļņojusi meiteni. Mīla un nakts burvība iespaido Margarētu, un viņa vēršas pie zvaigznēm, uzticot tām savu noslēpumu.
 
III CĒLIENS
No kaujas lauka atgriežas karavīri, viņu vidū – arī Valentīns. Zībelis sagaida draugu, bet atsakās ienākt Valentīna mājā, tikai lūdz draugu būt saudzīgam pret Margarētu. Satrauktais Valentīns steidzas pie mīļotās māsas. 
Ierodas Fausts un Mefistofelis. Jaunekli moka sirdsapziņas pārmetumi. Mefistofelis viņu izsmej un dzied ņirdzīgu serenādi, aicinot Margarētu uz tikšanos ar mīļoto.
Saniknots iznāk Valentīns: tūlīt Margarētas pavedējs saņems pelnīto sodu! Taču divkaujā ar Mefistofeļa palīdzību uzvar Fausts.
Saskrien ļaudis. Mirstošais Valentīns nolād Margarētu.
 
Mīlestība pret Faustu sagādājusi Margarētai smagas ciešanas. Viņa gaida bērnu, bet kaimiņi par nelaimīgo sievieti smejas. Fausts ir viņu pametis. Dziļā izmisumā Margarēta lūdz Dieva piedošanu par saviem grēkiem, bet ausīs nemitīgi skan Mefistofeļa draudu pilnā balss. Grēka apziņas izmocītajai meitenei zūd pēdējie spēki.
 
Valpurģu nakts. Raganu sabats. Mefistofelis atvedis Faustu uz tumšo garu svētkiem. Taču drūmā aina Faustam ir pretīga.
Tad Mefistofelis visu pārvērš fantastiskā krāšņumā.
Pēkšņi parādās važās saistītais Margarētas tēls. Fausts bēg no Mefistofeļa uzburtās pasaules, lai glābtu Margarētu.
Margarēta ieslodzīta cietumā. Viņa zaudējusi prātu un izmisuma brīdī nonāvējusi savu bērnu. Margarētu gaida nāves sods.
Lai glābtu Margarētu, cietuma kamerā ierodas Fausts ar Mefistofeli. Viņi Margarētu spēj izvest brīvībā līdz saules lēktam, tāpēc jāsteidzas. Taču Margarēta atsakās iet viņiem līdz, jo viņu var glābt tikai sirdsapziņas brīvība.

Decembris

Aktuāli! VĪNES ŠTRAUSA FILHARMONISKAIS ORĶESTRIS VEF Kultūras pils 19:00

€ 30.-; 35.-; 40.-; 45.-; 50.-; 55.- + ceļš € 14.- Biļetes jāizpērk līdz 02.04.
4/12/2024
2024. gada decembra pirmajā pusē Vīnes Štrausa filharmonijas orķestris uzstāsies otro reizi savā pastāvēšanas vēsturē – pēc pagājušā gada neticamajiem panākumiem! - apceļos Latviju un sniegs koncertus
Grupa izpildīs JAUNU programmu, kurā iekļauti Mocarta, Brāmsa, Haidna, Albinoni, Baha, spožā Kalmana un, protams, Štrausu dinastijas darbi.
Orķestri 2014. gadā izveidoja pasaulslavenā Mocarta orķestra dibinātājs Džeralds Grīnbahers (Vīne, Austrija)
Orķestra diriģents ir Andrašs Deāks, talantīgs, harizmātisks maestro ar ilgu un veiksmīgu karjeru.
Īpaša žūrija šai tūrei bija izvēlējusies 27 mūziķus no visas pasaules (Austrijas, Ungārijas, Japānas, Ukrainas, Vācijas, Polijas, Taivānas, Horvātijas, Kipras).
Grupas darbība ir vērsta uz Vīnes muzikālās kultūras saglabāšanu un attīstību un popularizēšanu Eiropas un starptautiskā līmenī.
Galvenais diriģents Andras Laszlo Deaks, atzīts maestro un izcils diriģents, ar neticamu enerģiju izpildīs divas pilnas partijas.
András Deáks ir uzstājies daudzās slavenās koncertzālēs kopā ar pasaules vadošajiem orķestriem:
ar Kalgari Filharmonijas orķestri (Kanāda) Džeka Singersa zālē (Kalgari);
Orpheum teātrī Vankūverā kopā ar Vankūveras operas orķestri;
Kenedija centrā Vašingtonā kopā ar Baltimoras simfonisko orķestri;
Čikāgā kopā ar slavenās Čikāgas liriskās operas orķestri.
2006. gadā Andrāšs Lāslo Dīks tika uzaicināts uz Vīnes Musikverein kā Vīnes Mocarta orķestra diriģents un kopš tā laika ir kļuvis par pastāvīgu šī slavenā ansambļa viesdiriģentu.
Organizatori cer, ka šis vakars jūs IEDVESMS un dāvās NEAIZMIRSTAMAS PRIEKA EMOCIJAS.

Janvāris

Aktuāli! ANDREA BOCELLI concert Arēna Rīga 20:00

€ 76.20; 86.20; 96.20; 101.20; 121.20; 151.20;171.20; 191.20; 241.20; 291.20; 341.20; 391.20 + ceļš € 15.- Aicinu pieteikties!
24/1/2025
Andrea Bočelli koncertēs Latvijā
 
Viens no populārākajiem tenoriem pasaulē Andrea Bočelli 2025. gada 24. janvārī atgriezīsies Latvijā, lai sniegtu vienīgo koncertu "Arēnā Rīga".

Par Itāļu vokālās tradīcijas ikonu uzskatītajam Andrea Bočelli jau ir pārdoti vairāk nekā 90 miljoni ierakstu. Savu ceļu uz slavu dziedātājs ir sācis ar uzvaru Sanremo mūzikas festivālā 1994. gadā. Gandrīz trīs gadu desmitus A. Bočelli priecē pasauli ar savu dievišķo balsi, unikālo tembru un plašu repertuāru, sākot no operas šedevriem līdz pat popmūzikas žanra dziesmām.

Andrea Bočelli, kura koncertus apmeklē milzīgs cilvēku skaits, jau sasniedzis vairākus pasaules rekordus mūzikas industrijā. 2010. gadā mākslinieks tika pagodināts ar zvaigzni Holivudas Slavas alejā, sešas reizes nominēts Grammy un Latin Grammy balvām, dziedājis četriem ASV prezidentiem, trim pāvestiem, Lielbritānijas karaliskajai ģimenei, daudziem premjerministriem, Olimpiskajās spēlēs un Pasaules izstādēs, tostarp 2021. gada Pasaules izstādes atklāšanas ceremonijā Dubaijā.

2022. gadā Andrea Bočelli izdevis Ziemassvētku albumu "A Family Christmas", kas ierakstīts kopā ar viņa dēlu Matteo un meitu Virdžīniju.

A. Bočelli balss bagātīgais un spēcīgais tembrs ir tik universāls, ka dziedātājs var izpildīt visu, sākot no bel canto līdz verismo furoro, no reliģiskā repertuāra līdz populārajām balādēm. Tas viss atspoguļojas viņa repertuārā, un katrā koncertā mākslinieks aizrauj klausītājus līdz sirds dziļumiem.