Biroja darba laika izmaiņas
22. un 23. aprīlī
14:00 - 18:00

Visiem braucieniem var pieteikties gan individuāli, gan kolektīvi.

Pēc ekskursijas pievedam klientus iespējami tuvāk mājvietai (Jelgavas pilsētas robežās).
Grupas (sākot no 12 cilv.) un kolektīvi ekskursijas var izvēlēties sev vēlamā laikā pēc tieši grupai izstrādāta maršruta un brauciena cena tiks pārrēķināta atbilstoši cilvēku skaitam grupā.

EKSKURSIJAS NO JELGAVAS GRUPĀM UN KOLEKTĪVIEM 2023./2024. GADĀ PĒC TIEŠI JUMS IZSTRĀDĀTA MARŠRUTA

Latvija, Lietuva, Igaunija, Austrija, Čehija, Slovākija, Vācija, Polija, Horvātija, Itālija, Šveice, Zviedrija, Norvēģija, Slovēnija u.c.

 Pieteikties pasākumam

Ekskursiju maršrutos vēl būs jaunumi un papildinājumi!
Lūdzu zvaniet vai sūtiet SMS +371 22314063
Cena var mainīties mainoties degvielas cenām!

Pasākumi

Aprīlis  |  Maijs  |  Jūnijs  |  Jūlijs  |  Augusts  |  Septembris  |  Visi

Augusts

RANKAS MUIŽA, SMILTSĒRKŠĶI, Z/S „KOTIŅI” UN „STABĻOVAS ĶIPLOKS”, BALVI, VIĻAKA, „TĀLAVAS SIDRS” GULBENĒ UN „PAKALNIEŠU SIERS” 2 dienas

€ 105.- + apskates vietas, degustācijas + pusdienas. Produkcijas iegāde tikai skaidrā naudā!
31/8/2024
7:30 izbraukšana no Jelgavas
Brokastu pauze kafe “Ieriķu dzirnavas” Gardas tiko ceptas bulciņas un pīrādziņi!
Rankas muižas komplekss Ieejas maksa telpu un parka apmeklējumam ar vietējo gidu pieaugušajiem 12.- eiro / pers.
Muižas pilnā apmeklējumā iekļauts 12 ha plašs skulptūru parks ar 3 dīķiem, kilometru gara veselības taka, visu telpu apskate - bibliotēka ar 5500 grāmatām un 2 klavierēm, mākslas galerija, antīki Mercedes Benz automobīļi un priekšmetu izstāde, Lurdas Dievmātes un Sv. Bernadetes Romas katoļu kapela bagāta ar gleznojumiem.
"Amberfarm" – Smiltsērkšķi veselībai un imunitātei! 6.- eiro / pers.
Ekskursija, iekļaujot izzinošas tēmas par smiltsērkšķu audzēšanu, pārstrādi un produkciju. Produkcijas degustācija. Iespēja iegādāties produkciju!
Smiltsērkšķi ir uzskatāmi ne tikai par dekoratīvu krūmu, bet smiltsērkšķu ogas un lapas ir bagātas ar īpašībām, kuras pielieto daudzās nozarēs. Smiltsērkšķis ir īpaša pārtikas piedeva un lielisks dziedniecības augs.Smiltsērkšķis ir krūmaugs, kura augļi ar skābenu garšu. Tas ir viens no nedaudzajiem augiem, kura sastāvdaļas – lapas un ogas, satur praktiski visus dabā esošos vitamīnus.
„STABĻOVAS ĶIPLOKS” 9.- eiro / pers.
Ciemošanās māju „Apses” pagalmā Šķilbēnu pagastā. Šīs mājas ir palikušas mantojumā no vecvecākiem un tagad tās pamazām tiek atjaunotas. Jūs uzņems dvīņubrāļu - Jura un Jāņa Supu ģimenes. Viens brālis nodarbojas ar ķiploku audzēšanu, kas ir dzimtas tradīcija, otra brāļa sirdsdarbs ir bites.
Jau kopš 2019.gada Juris Supe kā vienu no  saimniecības darbības virzieniem izvēlējās ķiploku audzēšanu un saprata, ka vēlētos saimniekošanu paplašināt. Tieši ķiplokus audzēt izvēlējās tāpēc, ka šajā vietā  Šķilbēnu pagasta Stabļovā  jau agrāk vectēvs un  tēva brālis tos bija audzējis.Sākumā   pārdeva tikai ķiplokus, bet tagad jau izmēģinājuši pagatavot blakusproduktus –  pesto no ķiploku ziedkātiem, marinēti ziedkāti, marinēti ķiploki un kaltēti ķiploki jeb ķiploku granulas.
Bišu namiņa apskate,  kur ielūkoties “bišu televizorā” un smelties spēku guļot "bišu gultās".
Senlietu kolekcijas apskate,  kurā iespēja aplūkot Upītes ciema apkārtnes savāktos darba rīkus, senos priekšmetus
Dažādu krāsu, veidu un formu ķirbju apskate
Ķiploku produktu degustācija – pesto, pārslas, pulveris
Uz ugunskura gatavota dārzeņu biezzupa ar žāvētu gaļu un grauzdiņiem, kafija, tēja, citronūdens
Būs iespējama ķiploku produkcijas, ķirbju, medus produkcijas iekāde tikai skaidrā naudā!
Ciemošanās Zemnieku saimniecībā "Kotiņi" - vienā no lielākajām sēklaudzētavām Latvijā, kur ir iespējams redzēt, kā, izmantojot jauna un inovatīvas graudaugu pārstrādes tehnoloģijas, var saimniekot moderni. Tur var redzēt modernāko lauksaimniecības tehniku savienojumā ar sakoptu ainavu, kā arī var iegādāties saimniecībā saražoto produkciju. Saimniecības pamatnodarbošanās ir graudkopība. Sākot ar lauka sagatavošanu sēšanai un beidzot ar graudaugu novākšanu, kaltēšanu un ražas pārstrādi. Aplūkojot visu saimniecību, redzēsiet  dzīvē realizētu viena cilvēka sapni, kas vēl turpinās. 5.- EUR / pers 
Šobrīd saimniecībā var iegādāties to, ko lieto paši - sertificētu graudaugu un pākšaugu sēklu, lopbarības miltus, pārtikas pupu un zirņu miltus, pupas un šķeltos zirņus, zirņu mannu, kviešu miltus un klijas, miežu putraimus, 3 veidu pērļu grūbas, grūbas, speltas kviešu miltus, 3 veidu manna, rudzu milti 3 veidu, lobītas auzu grūbas, zaļos griķus, 6 veidu pankūku maisījumus, pelēkos zirņus, sinepju sēkliņas, kā arī pašu ražoto rapšu un kaņepju eļļu. Produkcijas iegāde tikai skaidrā naudā!!
Ierašanās Balvos
Nakšņošana hotel Balvi labiekārtots divvietīgos ar atsevišķām vai divguļamām gultām, trīsvietīgos vai četrvietīgos numuros. Ir iespēja izmantot bezvadu internetu bez maksas. Viesnīcas kafejnīca "Lāča ķepās" aicina pavadīt vakaru ar īstu baudu! Labākās ēdienu pagatavošanas tradīcijas!
Iespējama vakara vai rīta pastaiga viesnīcai blakus esošajā Lāča dārzā!
No 08:00 brokastis viesnīcā
No 09:00 Balvu ievērojamāko vietu apskate vietējā gida pavadībā 2.- EUR / pers. + ziedojums baznīcā
Balvu muižas apbūve, parks un Lāča dārzs, vides objekts "Gaiss", Balvu Romas katoļu baznīca, Balvu luterāņu baznīca, Balvu pareizticīgo baznīca, Strūklaka "Plaukstošā ūdensroze” pilsētas parkā, Piemineklis Latgales partizānu pulka kritušajiem karavīriem – tautā saukts „Staņislavs” ir kļuvis par brīvības simbolu
Ierašanās Viļakā
Viļakas ievērojamāko vietu apskate vietējā gida pavadībā 3.- EUR / pers.+ ziedojums baznīcā
Viļakas ezera salas pastaigu taka - pa šobrīd garāko pontona tiltu Latvijā (144 m), nokļūsti uz Viļakas ezera salas, kur vēl joprojām saglabājušās Marienhauzenas pilsdrupas. Pie ezera 2017. gadā atklāja mūsdienīgu vides objektu "Ūdens" – instalācija veidota kā simbolisks aplis no 2625 metāla lāsītēm. Viļakas Jēzus sirds Romas katoļu baznīca - Ziemeļlatgales pērle ar 46 metru augstiem torņiem. Iespēja uzkāpt baznīcas tornī, no kura paveras burvīgs skats uz pilsētu, kā arī iespēja izbaudīt ērģeļu spēli. Izstaigāsim Viļakas muižas teritoriju un parku ar liepu alejām un akmens mūra žogu.
"Tālavas sidrs" Stāsts, 7 veidu dzērienu degustācija, uzkodas 12.- EUR / pers.
Ražotnē iespējams uzzināt kas ir sidrs un kā tas top, kāds ir ražošanas process un iekārtas, kā arī kopīgi degustēsim sidrus, ābolu brendiju un sulas!
Noslēgumā būs iespēja iegādāties sidra darītavas produkciju par ražotāja cenām.
"Pakalnieši" Ekskursija, degustācija un pusdienas – siera zupa 10.- EUR / pers 
Mājas siera ražotnē top mīkstais mājas siers ar vairāk nekā 25 veidu piedevām, siera bumbiņas u.c. piena produkti. Iespēja iegādāties produkciju!
Ap 21:30 atgiešanās Jelgavā